Concordia Chiajna a lăsat impresia că poate învinge Rapidul în barajul pentru rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc, dar până la urmă a trebuit să se recunoască învinsă de o echipă care, deși la un moment dat era groggy, a avut forța să revină.

În minutul 83, Concordia avea 1-0 după ce Florea marcase în minutul 33, dar era evident că reduta lui Ionuț Chirilă se clatină. Rapid a egalat cu opt minute înainte de final, prin Coman, și a marcat golul victoriei în prima repriză a prelungirilor, Ioniță fiind cel care a semnat un succes, cu 2-1, care înseamnă continuarea pe prima scenă. La final, antrenorul Ionuț Chirilă vehicula posibilitatea ca echipa din Chiajna să rămână, totuși, pe prima scenă în urma unui memoriu înaintat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. „Am jucat ca o mare echipă 45 de minute, am cedat fizic în repriza a doua, doi jucători importanţi nu au mai putut, Roşu şi Neagu, şi asta ne-a distrus. Am fost la 12 minute de un rezultat extrem de important, dar experienţa şi maturitatea Rapidului şi-au spus cuvântul. Dacă această echipă va reuşi să joace 90 de minute ca în prima repriză, va fi o echipă frumoasă şi va avea un cuvânt important de spus în fotbalul românesc. Din punctul de vedere al regulamentului eu cred că vom câştiga la TAS“, a declarat Chirilă.

Iată și echipa folosită de noul antrenor al ilfovenilor în acest baraj, o formație care mai are timp de întăriri până la finalul pregătirilor pentru Liga a II-a: Cobrea – Creţu, Leca, Melinte, Bucurică – Ispir – M. Neagu (Savin ’88), Rusu (Serediuc ’75), Purece – D. Florea, Zaharia (Ionescu ‘116). După cum se vede, Concordia nu a pierdut prea mulți jucători față de sezonul trecut, echipa nu s-a destrămat așa cum prevesteau unii, așa că poate exista continuitatea de care este nevoie pentru marea performanță. Ce urmează? Realist, pregătirile pentru Liga a II-a unde, dacă își va păstra susținerea locală, lotul și antrenorul, Concordia ar trebui să „defileze”. 

Scurt de la baraj

 TAS a anunţat că a înregistrat apelul celor de la Concordia Chiajna împotriva FRF, în legătură cu meciul de baraj pentru menţinerea în Liga 1, iar decizia în acest caz va fi anunţată înaintea startului Ligii 1, programat vineri.

 Președintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, nu dă nici o șansă Chiajnei, și asta pentru că „tot nu o lăsăm să joace, pentru că este retrogradată şi jucăm cu 17… Chiajna a retrogradat sportiv“, după cum a spus președintele LPF.

 Chirilă a anunțat că va mai aduce jucători noi, majoritatea tineri, în vederea formării unui lot cât mai complet pentru atacarea revenirii pe prima scenă. 

 Concordia i-a pierdut pe Niță, Ghionea și Pană, adică cei mai experimentați trei jucători, dar i-a păstrat pe Leca, Purece sau Serediuc, tineri de perspectivă. 

Liță părăsește Chiajna pentru FRF

Liță Dumitru și-a văzut visul cu ochii: va antrena o echipă națională de juniori a României! Antrenorul de la centrul de copii și juniori ai Concordiei Chiajna, care își va încheia contractul cu echipa ilfoveană pe 1 august, a reușit să discute cu președintele Federației, Mircea Sandu, care i-a promis că îi va da pe mână o formație națională din cele trei care, în acest moment, nu au tehnician: grupa 1996, 1997 sau 1999. Mai mult, Sandu l-a asigurat pe Dumitru că a discutat și cu selecționerul Victor Pițurcă, acesta fiind și el de acord cu cooptarea fostului mare internațional printre tehnicienii de la loturile reprezentative.

Liță Dumitru și-a exprimat în mai multe rânduri regretul că nu i se dă ocazia să antreneze o echipă națională și că nu este băgat în seamă de actuala conducere a FRF.