„Vulturii” din Chiajna sunt pe cale să devină ciuca bătăilor din Liga I. De trei etape, ei nu au cunoscut gustul victoriei și par o echipă cu aripile frânte. Într-o oarecare măsură, se poate spune că, în ultimele meciuri au avut parte și de multe decizii controversate ale arbitrilor, care i-au dezavantajat, dar a sosit momentul să se mobilizeze și să arate că nu au rămas pe prima scenă fotbalistică a României doar ca să facă figurație.

 

Ultimul meci pierdut de ilfoveni este cel cu Steaua, cu 1-0, pe Arena Națională. Fotbaliștii Chiajnei nu au jucat rău, au practicat un fotbal eminamente defensiv și ar fi putut obține un punct în fața mult mai titratei lor adversare, care s-a chinuit mult să înscrie, dar apărarea Concordiei s-a dovedit bine articulată. Unicul gol al partidei, marcat de Achim, în minutul 78, este contestat de ilfoveni. Ei afirmă că reușita mijlocașului stelist a venit după o fază controversată, petrecută în careul acestora, când Tudorie l-a împins pe Mamele, care a respins greșit, iar mingea a ajuns la Achim, care a trimis-o în poartă. Fostul arbitru Dan Lăzărescu este de părere că Alexandru Tudor, arbitrul partidei cu Steaua, trebuia să oprească jocul și să dicteze fault la Mamele. „În opinia mea, Tudorie îl impinge și îl faultează pe fundașul Chiajnei. Decizia corectă era acordarea unei lovituri libere indirecte din careu, pentru Chiajna”, a afirmat Lăzărescu.

Pregătirea
e de vină

Una dintre explicațiile pen­tru rezultatele slabe ale fotba­liștilor Concordiei avansate de staff-ul tehnic este aceea că echipa ilfoveană ar fi început foarte târziu pregătirea de vară. Noul antrenor, Emil Săndoi, dă vina pe pregătirea făcută în fugă şi începută cu doar două săptămâni înaintea startului noului sezon, dar şi pe anumite probleme pe care jucătorii lui le-au avut de-a lungul timpului: „Am disputat două jocuri în deplasare, două cu Steaua şi unul cu CFR Cluj. Dacă am fi reuşit să obţinem ceva din ele… E o problemă. Ştie toată lumea că noi am început pregătirile mult mai târziu, cu două săptămâni înainte de primul meci. Avem câteva probleme de lot. Pena este singurul atacant pe care îl avem, Madeira e singur la mijloc. Am avut în teren trei jucători care nu au bifat niciun minut în prima ligă anul trecut. Răsdan, Albu şi Constantinescu. Buleică, la fel, vine după o accidentare, nu a jucat meciuri oficiale. De asta l-am şi scos. Ne gândim, în continuare, să mai transferăm jucători. Va trebui să facem câteva mutări pentru că nu avem dubluri. Ar fi foarte important să reuşim aceste transferuri cât se poate de repede”, a spus Emil Săndoi. 

 

FC Voluntari, „abonată” la careul de goluri

În schimb, cealaltă ilfoveană din Liga I zburdă, de ceva vreme. După ce i-au administrat o corecție usturătoare, cu 4-0, elevii lui Florin Marin au dovedit că au prins gustul golurilor și în meciul de acasă, cu FC Botoșani, pe care au învins-o cu scorul de 4-2.

„Marinarii” de Ilfov au început meciul în forță, iar în minutul 7, tabela arăta deja scorul de 2-0 pentru ilfoveni, după reușitele lui Spahija și Ivanovici. Omul meciului a fost, însă Florin Cernat, care, la 36 de ani, joacă pentru Voluntari așa cum o făcea pe vremea când evolua la Dinamo Kiev.

 

Trei dintre golurile ilfovenilor au fost marcate din pasele „geniale” ale lui Cernat, iar Ivanovici l-a secondat excelent, trecându-și în cont o dublă.