Ideea presupus a fi salvatoare prezentată de mai mulți președinți de club din Liga I – aceea că, având trei echipe care nu au primit licența pentru sezonul viitor (Rapid, U Cluj și CS Severin), din acest campionat va mai retrograda o singură grupare – nu are nici un fundament.

Tot mai multe voci – printre care chiar și cea a lui Gică Hagi, patronul Viitorului Constanța – au anunțat că la finalul acestui sezon o singură echipă va retrograda (Gloria Bistrița, deja fără nici o șansă de a mai urca de pe locul 18 al clasamentului), restul de trei locuri care duc în Liga 2 urmând a fi completat de formațiile care nu au primit licența – Rapid, U Cluj și CS Severin. Vestea ar fi prins bine Concordiei, care și-ar fi asigurat locul în Liga I, numai că de la zvonuri la fapte e cale lungă… Lămurită de FRF…

“Având în vedere comentariile apărute în ultima perioadă în presă cu privire la procesul de licențiere, Direcția Competiții a FRF precizează următoarele:

1. (…) dreptul unui club de a participa în campionatele ligilor naționale depinde, în primul rând, de meritul sportiv și, în al doilea rând, de îndeplinirea criteriilor stabilite pentru licențiere. Un club va evolua în ediția următoare a Ligii I numai în cazul în care îndeplinește, în mod cumulativ, următoarele condiții:

a) Se clasează la finalul ediței 2012/2013 pe unul din locurile 1–14;

b) A obținut licența pentru participarea în ediția 2013/2014 a campionatului Ligii I.

2. Astfel stând lucrurile, echipele din Liga I care se vor situa la finalul campionatului pe locurile 15, 16, 17 și 18 vor retrograda în Liga a 2-a, iar echipele cluburilor care nu obțin licența pentru sezonul următor nu vor avea dreptul să participe în campionatul Ligii I, chiar dacă s-au clasat pe un loc neretrogradabil. (…)”.

Altfel spus, dacă vrea să rămână în prima ligă, Concordia trebuie să termine mai sus de locul 14 (inclusiv), altfel din toamnă trece la matineu. În etapa următoare, a 32-a, Concordia are un meci de foc la Cluj, cu (încă) echipa campioană, CFR. Jocul are loc vineri, în deschiderea etapei, de la ora 19.30.

Ilie Stan antrenor Concordia Chiajna (după Concordia-Petrolul 1-1)

A fost un rezultat de egalitate pentru alte echipe. Una peste alta ce să fac, sunt mulțumit de jocul echipei însă facem greșeli extraordinare. Golul a fost luat dintr-o fază care nu însemna nimic. Bine măcar că am egalat.