Ilfovenele au zburdat în runda a noua a play-out-ului

După o „secetă” cumplită care dura de 10 etape, echipa condusă de Dan Alexa a reușit să-și adjudece prima victorie în meciul disputat, vinerea trecută, cu ASA Tg. Mureș. La rândul lor, „marinarii” din Voluntari au continuat parcursul bun pe care-l au de la venirea lui Claudiu Niculescu la cârma echipei și au câștigat partida disputată împotriva lui ACS Poli, care venea după șase meciuri fără înfrângere.

Prima repriză din meciul de la Chiajna a fost modestă. Ambele echipe au jucat mai mult la mijlocul terenului și s-au apropiat rareori de poarta adversă. În repriza a doua, jocul a fost mult mai animat, dovadă că „vulturii” au reușit să înscrie două goluri care au rupt blestemul care apăsa această formație.

Primele goluri, după 3 etape

Primul gol al meciului a venit destul de târziu, totuși, în minutul 71, când Grădinaru a apărut cu un șut din cădere în centrul careului, după ce mingea a fost deviată într-un un duel aerian după o lovitură de la colțul terenului. Opt minute mai târziu (79), portarul oaspeților, Eduard Pap, le-a dat o mână de ajutor jucătorilor lui Dan Alexa, când, la o centrare din corner, a scăpat mingea de sub control, iar Marian Cristescu (care intrase în locul lui Herea în min. 72), aflat în apropiere, a îndeplinit o formalitate și a împins mingea în plasă, de la nici 2 metri.

De menționat că, în minutul 60, Dan Alexa a fost trimis în tribune, pentru că a protestat la o decizie a centralului Istvan Kovacs. După meci, el a spus că nu vrea să comenteze decizia arbitrului și că este foarte mulțumit de acest rezultat. „Pentru noi a fost un meci decisiv, veneam după o perioadă îndelungată fără victorie, intraserăm într-un blocaj. Jucătorii au avut mare determinare, au luptat pentru fiecare minge și trebuie felicitați. Urmează meciul cu Timișoara, avem șansa să-i devansăm și sper să reușim acest lucru. Pentru noi, campionatul a început astăzi. A fost o perioadă grea, dar asta mă ajută să mă formez ca antrenor”, a declarat Alexa, la conferința de presă.

În urma victoriei, Concordia a acumulat 20 de puncte și a urcat pe locul 6, devansând-o pe Pandurii.

Meșter cârmaciul, mândră corabia

FC Voluntari uimește de la o etapă la alta. De la sosirea lui Caludiu Niculescu, echipa are randament maxim și este neînvinsă, până acum. Astfel, în etapa a 9-a a play-out-ului, „marinarii” au învins o echipă incomodă, care avea înainte de această întâlnire 6 meciuri la rând fără înfrângere.

Primul gol al partidei a fost marcat în min. 9 de Balaur, după ce mingea a ricoșat dintr-un coechipier. În minutul 26, însă, Pedro Henrique a egalat dintr-un penalty obținut tot de el. Imediat după pauză, în min. 49, Popadiuc a stabilit scorul final cu un șut perfect de pe partea stângă, în colțul lung al porții apărate de Straton. În urma acestui rezultat, Voluntari face 30 de puncte și urcă pe locul 2 în clasamentul play-out-ului, la 13 distanţă de primul loc retrogradabil.

„E o perioadă foarte bună, dar nu am realizat nimic. Trebuie să îndrăznim să sperăm la mai mult, jucătorii au valoare. Să nu ne mulţumim cu puţin, sunt foarte bucuros pentru că băieţii au dat dovadă de modestie. Și cu siguranţă, cred eu, vom realiza multe lucruri frumoase împreună”, a afirmat Claudiu Niculescu, după meci.

Articolul a apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.350