Cea de-a doua ediție a Concursului de pictură ”Iarna pe uliță”, organizat de Centrul Cultural Buftea, pentru copiii talentați din localitate, și-a desemnat premianții, în weekendul trecut.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 586

Este vorba despre un concurs de arte vizuale, care și-a propus, de la prima ediție, să descopere și să promoveze noi talente, să stimuleze tinerii către manifestarea talentului lor exprimat prin pictură. Perioada de desfășurare a celei de-a doua ediții a concursului a fost 25 ianuarie – 7 februarie 2022.

250 de lucrări de pictură au fost înscrise în concursul care a avut ca motiv de inspirație, evident, ”iarna”, lucrări care au fost realizate pe hârtie sau pe pânză de dimensiunea A4, utilizând tehnici precum: acuarelă, acrilic, tempera sau ulei. Nu au fost admise lucrări executate în creion, carioca și nici colaje, iar fiecare participant a intrat în concurs cu o singură lucrare.

Juriul care a analizat lucrările artiștilor a fost format din profesorii de Desen de la unitățile de învățământ din Buftea – Mihnea Badea, Mirel Ologeanu și Ovidiu Ionuț Nuță, iar Marele Premiu a fost acordat elevei Adelina Bianca Năstase, clasa a 7C, la Școala Gimnazială Nr. 2 Buftea.

Pentru fiecare categorie de concurs: preșcolar, primar, gimnazial și liceal s-au acordat premiile 1, 2 și 3.

”Au fost lucrări ale elevilor de la școlile nr. 1, 2, 3 și 4 și de la cele două licee din oraș – ”Dumitru Dumitrescu” și ”Barbu Știrbey”, copii care, efectiv, și-au dat toată silința, în această perioadă de pandemie, cu plictiseală, stress, mulți dintre ei, cu boală. Au muncit serios și au realizat lucrări foarte frumoase”, ne-a declarat Robert Nagy, directorul Centrului Cultural Buftea.