Primăria orașului Buftea și Centrul Cultural au organizat, ca în fiecare an, Concursul de poezie și creație ”Floare Albastră”, ajuns la ediția a IX-a, un eveniment de mare importanță având un caracter social, educativ și cultural, destinat preșcolarilor, școlarilor și liceenilor din localitate.

Participarea la concursul ”Floare albastră” a fost impresionantă, ca și în trecut, necesitând mai multe zile pentru a desfășura toate etapele. Anul acesta au participat 307 preșcolari și elevi de la instituțiile de învățământ din orașul Buftea, care s-au întrecut la secțiunile de creație și interpretare. Festivitatea de premiere a avut loc luni, la Centrul Cultural Buftea, câștigătorul marelui premiu al ediției fiind Matei Roșu, elev în clasa a III-a C, la Școala Gimnazială Nr. 1 din Buftea, având ca profesor coordonator pe Valentina Moraru. Copilul s-a evidențiat pentru modul în care a recitat ”Dacă toate acestea fi-vor învățate” de Nicolae Labiș, transmițând cu fiecare cuvânt o emoție sinceră și profundă.  Toți copiii au creat de altfel un spectacol emoționant și memorabil. Florica Miu, educator la Grădinița Nr. 6 Buftea a mărturisit că a trăit emoții intense la această competiție. ”Mulțumim din suflet organizatorilor, juriului, domnului primar, în mod deosebit pentru că este întotdeauna alături de noi și știe să pună copiii în valoare”, a spus aceasta.
Talent și sensibilitate
Corina Buciumeanu, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 1 Buftea și membră a juriului, a subliniat că participanții au demonstrat o pregătire remarcabilă, exprimându-se cu încredere și fără întreruperi, cu precădere preșcolarii și elevii de școală primară. În ceea ce îi privește pe liceeni, creațiile lor emoționante au dus la acordarea unui număr semnificativ de premii întâi. Marcu Marioara, profesor de pian la Centrul Cultural Buftea, a împărtășit faptul că experiența participării sale în calitate de membru în juriu a fost cu atât mai plăcută, având în vedere că în tinerețe a compus un volum de poezii și păstrează o pasiune profundă pentru poezie și recitare. ”Îi felicit pe copii și mă bucur că au lăsat telefoanele și s-au preocupat să scrie, să compună  și să recite poezii frumoase”, a spus profesoara. Irina Iordan, profesor la Școala Gimnazială Nr. 2 Buftea, tot jurat, a spus că a avut plăcerea să descopere că cei mici, viitorul comunității din Buftea, au venit în fața publicului cu un talent remarcabil. ”Copiii au reușit să ne convingă să le oferim, dincolo de aplauze, aprecierile la nivel de diplome, premii și multe alte surprize”. În privința competiției de creație, Irina Iordan a subliniat că poeziile vor fi incluse, ca și în anii precedenți, într-o culegere specială. Profesoara a remarcat, de altfel, că foști elevi care au participat la ediții anterioare își păstrează cu drag cărțile în care și-au văzut publicate micile lor creații.