◉ Deși firul undițelor nu s-a întins de data asta, toți copiii au fost declarați câștigători

Sâmbătă, 27 mai, pe malul din pădurea Pantelimon a lacului Cernica, din cadrul Complexului Phoenix, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Concursului de pescuit pentru copii „Fir întins”, organizat de Primăria orașului Pantelimon, la inițiativa primarului Marian Ivan și a Consiliului Local. Ca de fiecare dată, concursul s-a bucurat de o participare numeroasă și a fost un prilej de distracție și relaxare pentru copiii care locuiesc în orașul ilfovean de la marginea Capitalei.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 602, ediția print

Ca de obicei, organizarea a fost impecabilă, un merit deosebit revenindu-le angajaților de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Pantelimon, care le-au asigurat condiții perfecte pentru distracție micuților participanți la concurs.

Bineînțeles, nu trebuie uitat și sprijinul nemijlocit al sponsorilor, și anume Predator Phishing, magazinul Morarilor, care a asigurat ustensilele și momelile pentru concursul de pescuit, Magna Pharm și Urgo, Elgeka Ferfelis, Mega Image, care au asigurat cadourile pentru toți participanții.

„Iată, suntem din nou aici, la Complexul Phoenix, cu ocazia celei de-a patra ediții a concursului de pescuit organizat de Primăria Pantelimon, „Fir întins”. Copii pasionați de pescuit au sosit aici însoțiți de părinți, de bunici, de frații sau surorile lor mai mari, cu dorința de a-și arăta măiestria într-ale pescuitului și de a prinde pești cât mai mari, capturi care să-i facă să ajungă pe treptele podiumului și să intre în posesia multrâvnitelor trofee pe care noi, organizatorii, le-am pregătit. Ca la fiecare ediție, s-au înscris un număr de 80 de copii, potrivit regulamentului, care se vor întrece în două serii de câte 40 de concurenți.

Dar toți participanții vor primi premii, avem cadouri pentru toți, nu va rămâne niciunul nepremiat. Ne bucurăm că au venit și s-au înscris, iar cele 80 de locuri s-au ocupat încă din primele două zile. Văd că vremea ține cu noi, organizarea este foarte bună, avem și locuri de joacă pentru copii, un tobogan gonflabil, distracția e la maxim. Participanții primesc gratuit un hot dog, floricele, pop-corn cum se zice acum, limonadă preparată pe loc, iar părinții pescuiesc și copiii se distrează!

Prin această inițiativă am dorit să-i scoatem pe cei mici din cotidian, ­să-i aducem în natură, la aer curat, să facă puțină mișcare. Chiar și aruncatul unei undițe în apă înseamnă mișcare, o putem trece la capitolul sport, de ce nu?

Anul acesta, dacă ne ajută Bunul Dumnezeu, vom mai organiza sigur cel puțin încă o ediție, la toamnă, conform tradiției, dacă nu chiar două. Totul depinde de cum va fi vremea, deoarece nu am putea organiza un astfel de concurs pe caniculă, este cât se poate de evident acest lucru”, ne-a spus, la începutul concursului, primarul orașului Pantelimon, Marian Ivan, prezent, ca întotdeauna, la acest concurs, însoțit de fiica lui, Gabriela, și fiul său, Tudor.

Deși firul undițelor nu s-a întins de data asta, toți copiii au fost declarați câștigători

Din păcate, la această ediție participanții la concurs au avut parte de o situație neprevăzută! Niciun concurent nu a reușit să prindă vreun pește, în ciuda eforturilor depuse, din cauza condițiilor în care se afla luciul de apă. Și anume, apa era împânzită de vegetație – brădiș, cum îl numesc pescarii -, iar temperatura acesteia era destul de scăzută. În aceste condiții, spun cunoscătorii, peștii rămân pe fundul apei și nu „catadicsesc” să iasă spre suprafață, indiferent de cât de „apetisante” sunt momelile puse în cârligul undiței.

Însuși edilul s-a con­­frun­tat cu această situație. El ne-a povesti că a văzut, totuși, un „rătăcit” la suprafața apei, unul destul de măricel, care nu a vrut, „în ruptul capului” să muște momeala cu care îl îmbia primarul.

„I-am plimbat viermu­șii pe la bot. Se apropia, le dădea târcoale, se îndepărta, iar se apropia, îi «amușina»! Dar n-a vrut să muște, iar după câteva minute bune a dispărut în adâncuri”, ne-a povestit Marian Ivan.

În aceste condiții, orga­nizatorii au trebuit să găsească o soluție. Astfel, s-a decis ca toți participanții să fie de­clarați câștigători și au primit cadouri pe măsură.

Evenimentul s-a încheiat cu fotografii de grup, confeti și satisfacția că toți cei prezenți au petrecut o dimineață de neuitat și s-au distrat de minune, făcând haz de necazul ghinionului de la pescuit. Dar nimeni nu s-a supărat, că, vorba aceea „se întâmplă și la case mai mari!”.