PNL - sursa foto: https://www.dcnews.ro

Conducerea PNL se reunește, astăzi, pentru a-l desemna pe succesorul lui Marian Petrache în postul de secretar general.

Membrii Biroului Politic Central al PNL se reunesc, în această dimineață, de la ora 11.00, pentru a-l alege pe secretarul general interimar al partidului, post vacant după demisia lui Marian Petrache.

Înainte de a lua o decizie, liderii PNL s-au întâlnit, duminică, într-o reuniune informală pentru a discuta cine va ocupa funcția de secretar general al partidului. Printre numele vehiculate pentru preluarea funcției de secretar general se află președintele PNL București – Cristian Bușoi și liderul din Prahova – Iulian Dumitrescu. Secretarul general adjunct al PNL, deputatul Florin Roman, a declarat, duminică, pentru News.ro, că majoritatea organizațiilor PNL au decis că îl susțin pe liderul PNL Prahova, pentru a prelua interimar, până la Convenția partidului din vară, funcția de secretar general.

Amintim că postul de secretar general al PNL a rămas vacant după ce, în urmă cu o săptămână, Marian Petrache a anunțat că demisionează din toate funcțiile pe care le are în partid, incluzând-o și pe cea de secretar general interimar. Decizia lui a venit după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită și șantaj.

Marian Petrache a rămas președinte al Consiliului Județean Ilfov.