Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că, cel mai probabil, Congresul ALDE va avea loc după Paști. Totodată, el a mai precizat că această formațiune politică va avea o conducere unică.

„Acest lucru l-am discutat cu colegul meu Daniel Constantin și am convenit că, după congres, această formulă tranzitorie, pe care am folosit-o după fuziunea celor două formațiuni, va fi abandonată. Deci, vom merge pe o formulă de conducere unică”, a spus Tăriceanu.

„În legătură cu congresul, nu avem nicio divergență, din două motive. Primul motiv este că în statutul pe care noi îl avem în momentul de față, pe care l-am aprobat la precedentul congres, am hotărât că după alegerile parlamentare se organizează imediat un congres la nivelul partidului. În al doilea rând, am avut și o discuție politică cu domnul Daniel Constantin, înainte de Anul Nou. Deci, având în vedere aceste două chestiuni, cel mai probabil după Paști vom organiza congresul. În momentul de față, sunt o serie de organizații care au solicitat acest lucru în organismele statutare”, a declarat Tăriceanu.

Articolul face parte din ediția de print a Jurnalului de Ilfov, nr.341