La Domnești, pregătirile pentru începerea noului an școlar erau finalizate în proporție de 90 % la sfârșitul săptămânii trecute. Pentru prima oară, grație eforturilor actualului Consiliu Local și a directoarei principalei școli din localitate, elevii merituoși au fost trimiși, chiar, în această săptămînă într-o tabără la mare, iar de anul acesta vor beneficia și de burse.

În Domnești, învăță­mântul gravitează în jurul Școlii cu clase 1-8 nr.1, o locație care poate rivaliza cu cele mai moderne din București. La această școală sunt aron-date o școală cu clasele 1-4 și trei grupe de preșcolari, o alta, la Țegheș, cu clase 1-4 și o grupă de preșcolari și o alta la Domnești, tot cu clase 1-4 și trei grupe de preșcolari. În total, sunt 15 clase 1-4, 10 clase 5-8 și 7 clase de grădiniță. Din acest an, vor fi introduse și două clase pregătitoare, așa numitele clase 0. ”Spațiile sunt pregătite, dezinfectate, deratizate, totul este ca la carte. Mobilierul a fost achiziționat încă din 27 iunie și a fost deja montat. Zilele acestea așteptăm să sosească și mo-bilierul pentru clasele pregătitoare”, ne-a declarat directoarea Școlii cu clasele 1-8 nr.1, d-na Ionela-Liliana Ștefan, în­tr-una din pauzele în care nu îi supraveghea pe meseriașii care se ocupă de renovare. Din spusele acesteia, pentru prima dată,în această perioadă s-a reușit trimiterea a 10 copii merituoși într-o tabără socială la Efo-rie-Sud și , totodată, nu au fost probleme cu înscrierea. ” Toate locurile au fost ocupate, dar niciun copil nu a rămas pe dinafară”, ne-a mai spus aceasta. 

Burse de merit și grădiniță cu program prelungit

Noutățile legate de viitorul educațional al copiilor din localitate l-am aflat de la unul din capii primăriei. Prezent la fața locului pentru a vedea cum se derulează lucră-rile de renovare și modernizare a școlii, viceprimarul din Domnești, Costel Ștefan s-a arătat mulțumit de ceea ce a văzut și ne-a destăinuit planurile din viitorul apropiat dar și realizările recente ale primăriei, asta legat de educație. ”Am aprobat deja în Consiliul Local acordarea a 10 burse de performanță, a 40 de merit și a 60 de burse pentru cazurile sociale. Numărul nu este fix, adică măcar să avem elevi merituoși că o să mai mărim numărul. To­todată, țin să vă anunț că avem toate aprobările și studiile făcute, iar din această toamnă vom începe lucrările pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit, o grădiniță care era mai mult decât necesară. Sperăm ca, din anul școlar viitor, să avem aici și un after-school”, a conchis acesta.