În Dragomirești, pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt aproape finalizate. Primăria s-a mișcat cu talent și așa se face că, în afara montării mobilierului pentru clasele O și mici retușuri, totul este în regulă. Comuna are și un after-school iar singura problemă pe care o vede primarul Gheor­ghe Socol poate fi legată de acomodarea micuților care intră în clasele pregătitoare.

După o vară fierbinte, un nou an şcolar va începe, cu clinchete de clopoţei, cu speranţe, cu flori, cu temeri și cu noi colegi. Elevii din Dragomirești vor regăsi sălile de clasă proaspăt restaurate şi curate, însufleţite de zâmbetele calde ale dascălilor. Încep lecţii, teme, teste predictive, bucurii și decepţii. Cele 3 grădinițe, din care una cu program prelungit(deschisă anul acesta), 3 școli generale și grupul școlar agricol Vintilă Brătianu au fost dezinfectate, deratizate, mai precis s-a făcut tot ce era nevoie pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții. O inițiativă remarcabilă a primarului a făcut ca în satul Durbaua, unde trăiește o mare co-munitate de rromi să funcționeze un after-school, loc în care copiii petrec 4 ore pe zi, își fac temele, se mai și joacă și unde beneficiază de rechizite gratuite. ”Avem o problemă, pe care însă o vom rezolva, cu faptul că în Dragomirești Vale, la clasele 1-4, s-au înscris prea puțini copii, iar în Dragomirești Deal, prea mulți, dar găsim noi o soluție. În rest, cadre didactice avem suficiente iar mobilierul pentru clasa O a sosit deja. O problemă arzătoare este legată însă de lipsa personalului auxiliar. După cum ați scris și dumneavoastră în ziar, la grădinița cu program prelungit, există o singură femeie care faace tot, de la curațenie, spălatul și călcatul lenjeriilor și multe altele, pentru un salariu de 600 de lei pe lună. Iar cazul nu este singular. 

Ori această situație nu mai poate continua. Altfel, o problemă cred că va fi cu acomodarea micuților care ajung în clasele pregătitoare, pentru că nu este ușor să treci de la grădiniță direct la școală”, ne-a mai spus primarul Gheorghe Socol.