În atenția celor care au simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2! Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a lansat o hartă interactivă cu centrele în care se face evaluarea pentru COVID 19. Iată cum o accesăm și ce beneficii ne aduce în cazul în care mai avem și alte afecțiuni cronice! 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 591, ediția print

Harta poate fi deschisă de pe telefonul mobil și de pe laptop. Accesată de pe telefon cu locația deschisă, harta ne arată cele mai apropiate centre de locul în care ne aflăm. În acest fel, putem identifica cea mai apropiată locație astfel încât să nu mai pierdem timpul în trafic și să limităm răspânidrea virusul cât mai mult posibil. “Recomand persoanelor care au un test COVID pozitiv să meargă la un centru de evaluare COVID pentru stabilirea unui tratament adecvat. Pacieții care pot fi monitorizați acasă, vor pleca de la centru cu un tratament după ce li se face evaluarea. Evaluarea cât mai timpurie după primirea rezultatului pozitiv este cu atât mai importantă în cazul pacienților cu afecțiuni cronice care pot dezvolta complicații”, explică dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș”.

 

Cum accesăm harta? 

Putem accesa harta pe: https://www.copac.ro/centre-de-evaluare-covid-19/

“Am gândit acest instrument online pentru a ajuta pacienții și a-i ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluați. Chiar dacă suntem pe o perioadă descrescătoare, totuși pacienții cu afecțiuni cronice pot avea complicații dacă se infectează și, de aceea, este important să meargă la medic într-un centru, să fie evaluați și să primească tratament. Chiar eu am beneficiat de evaluare și tratament într-un astfel de centru”, spune Radu Gănescu, președintele COPAC.