Credeam că numai la Caracal s-ar putea aşa ceva: Circumscripţia Sanitar-Veterinară în aceeaşi clădire cu Şcoala Generală. Iată că Baloteştiul ţine să mă contrazică. Se poate şi mai la sud-est! Bine că nu au pus şi arestul Poliţiei Locale în aceeaşi clădire!

Acum se poate ca la Baloteşti să fie mai multe animale decât copii. Sau mai puţini copii decât au şcolile capacitatea să primească. Sau de ce nu, animalele şi modul în care ele sunt vaccinate, picăturile din ochii galinaceelor, sau testul de trichineloză, obligatoriu la sacrificarea lui Ghiţă de Ignat, să fie mai importante decât educaţia tinerelor vlăstare. Sau poate că la şcoala din localitate se predă învăţământul aplicat şi multe ore de practică agricolă. Cine ştie, mare paradigmă, nu-i aşa?! 

Cert este că da, la Baloteşti, cei care se ocupă de sănătatea animalelor au sediul în aceeaşiclădire cu cei care se ocupă de sănătatea viitorului ţării, adică de cultura şi educarea tinerelor generaţii. Să fie vreun semn? Sau să fie, ca la noi, un fel de „Tot aia e!”, sau „Merge şi aşa!”