În Ilfov, funcționează 3 centre de vaccinare pediatrică anti-COVID-19

Plini de voie bună și cu multă încredere, copiii curajoși cu vârsta între 5 şi 11 ani s-au prezentat cu părinții la centrul de vaccinare Otopeni, din Strada Garofițelor nr. 8, încă din primele zile ale campaniei pediatrice de vaccinare anti-COVID-19.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 585, ediția print

Pentru a crea un spațiu cât mai prietenos și a diminua cât mai mult frica de injecție, personalul medical al centrului de vaccinare din Otopeni a amenajat zona de administrare a vaccinului pentru copii, cu baloane și le-a pus la dispoziție celor mici planșe de colorat. În așteptarea vaccinării anti-COVID-19, până la completarea formularelor necesare de către părinți, dar și în perioada post vaccinare, copiii s-au putut destinde fără probleme și fără frica de doctor. 

Dr. Cristian Suciu, medic de familie, ne-a declarat că în cadrul centrului de vaccinare amenajat de aproape un an în Sala de Sport a orașului Otopeni, atmosfera a fost ușor revigorată de apariția vaccinului pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. În România, vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă a început miercuri, 26 ianuarie 2022, dar la Otopeni, primele doze de vaccin pediatric au sosit pe 27 ianuarie, când au fost programați 10 minori. Iar în ziua următoare au fost programați 20 de copii.
Dr. Cristian Suciu ne-a spus că la început au venit mai puține doze, dar având în vedere că au fost mai mulți copii care și-au exprimat dorința de a se vaccina, s-au livrat mai multe, existând și posibilitatea de a-i putea vaccina la liber, adică și fără programare în platformă pe cei mici. 

Trei centre de vaccinare în Ilfov

Medicul ne-a precizat că din păcate nu există o adresabilitate foarte mare, deoarece foarte mulți oameni se tem de vaccin, atât în ceea ce îi privește pentru ei, cât mai ales în privința copiilor. ”Acum a mai crescut numărul celor care vin să se vaccineze cu prima sau cea de a treia doză, pentru că au nevoie de certificatul de vaccinare”, a mai spus medicul. Centrul de vaccinare al orașului Otopeni și-a deschis porțile pentru cetățenii care au vrut să se vaccineze anul trecut, în luna martie. Pentru amenajarea centrului de vaccinare s-au făcut foarte mari eforturi, dar rezultatul a fost unul pe măsură, fiind foarte bine organizat, modern și perfect funcțional. 

”Vaccinarea nu este obligatorie, dar este o măsură de siguranță necesară pentru noi toți. Cred că trebuie să ne protejăm pe noi, trebuie să ne protejăm familiile și, bineînțeles, și pe cei de lângă noi”, declara la momentul inau­gurării centrului, primarul Silviu-Constantin Gheorghe. În platforma de programare figurează peste 200 de cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național, dintre care 3 centre de vaccinare sunt disponibile pentru copii în orașul Otopeni, la Vidra (After-school) și la Cornetu (Centrul Cultural).