Jilava. Un spectacol admirabil, în Ajunul Crăciunului

“Fiecare copil care intră în viața noastră poartă mesajul că Dumnezeu nu e încă dezamăgit de oameni“, spunea un înțelept. Așa e. Iar educația școlară și artistică adaugă valențe ale înțelegerii, armoniei, accesului la cultură, dreptului la viață și libertate – aidoma pentru toți. Deși mai sunt lucruri de îndreptat, la Jilava sunt vizibile coordonatele eforturilor pentru emancipare socială.

Pentru aceste cerințe lucrează din plin asociații, instituții, dar mai ales oameni ai comunității, dăruiți, care își pun sufletul, harul și truda în slujba bunei înțelegeri, pentru sprijin, integrare și nediscriminare – indiferent de etnie.

Parteneriat cultural și educațional

Un eveniment semnificativ s-a petrecut luni, 18 decembrie. El a fost oferit de spectacolul Ajunului de Crăciun, prezentat unui numeros public.

Artiști? Copiii Centrului de Zi Matias, într-o colaborare de excepție cu Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca și Primăria comunei Jilava.

Au urcat pe scenă peste 60 de elevi ai școlilor 1 și 2 din localitate, care fac cursuri muzicale și after school la Centrul Matias.

Li s-au alăturat invitați de bună calitate interpretativă, cum a fost ansamblul vocal și instrumental al Liceului teoretic “Decebal“, din Capitală. Desigur că serbarea Ajunului de Crăciun a avut un program excelent, susținut cu numere de magie, dansuri, colinde tradiționale.

Din partea primăriei au fost prezenți Villiam Oaie, lider al Organizației Romilor din partea Partidei Romilor și consilierul local Sfia Pantelie. 

 

 Moș Crăciun a oferit daruri copiilor, care au așteptat febrili acest eveniment, memorabil, din viața lor.