Joi, 18 decembrie, la Centrul Cultural  Ion Manu din Otopeni,

Cântări impresionante ce te pătrund până în adâncul sufletului și-ți infiltrează bucurie deplină au răsunat, în seara zilei de 18 decembrie, pe scena Centrului Cultural ”Ion Manu” din Otopeni. Corul Macarie Protopsaltul al Protopopiatului de Ilfov Nord și micii îngerași ai grupului Xara, din Periș, au adus minunata veste a Nașterii Domnului, printr-un concert extraordinar de colinde.  

E vremea colindelor, a bucuriei, a dorințelor împlinite și a momentelor fericite! An de an, primii care îndeamnă creștinii prin cântările lor, să-L întâmpine și să-L cinstească la Naștere pe Pruncul Sfânt, Fiul Domnului cu laudă, bucurie, iubire, recunoștință, prețuire și puritate spirituală, sunt preoții. În seara zilei de 18 decembrie, preoții Corului Protopoiatului de Ilfov Nord au făcut ca Nașterea lui Hristos să fie primită cu alese daruri duhovnicești, în orașul Otopeni.  

Momente speciale, cu o încărcătură emoțională aparte au încununat seara de joi, la Otopeni. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni, găzduise un eveniment special. Este vorba despre concertul extraordinar de colinde psaltice susținut de Corul Macarie Protopsal­tul al Protopopiatului de Ilfov Nord, dirijat de preotul Constantin Dumitrescu și micii colindători ai grupului Xara din Periș, coordonat de preotul Dumitru Cătălin Răbușapcă. Prin sfintele lor cântări, colindătorii au adus publicului larg, minunata veste a Nașterii celui mai Iubit Fiu de pe pământ, Fiul Domnului și a dragostei față de El, Cel ce s-a născut pentru mântuirea și veșnicia noastră, a întregii omeniri. 

L-au căutat pe Iisus, Pruncul Sfânt, s-au bucurat, I-au adus slavă și I s-au închinat cu credință, prin minunatele lor versuri, împărtășind bucuria mulțimii ce s-a lăsat conlindată de ei.     

 Cântări divine cu mesaje creștine 

O seară plină de frumos, îmbogățită cu neprețuita zestre spirituală a  colindelor care a făcut ca Nașterea Domnului să fie primită regește din punct de vedere spiritual, la Otopeni. Încărcate de frumusețile spirituale, cântările divine pregătite cu mult suflet de preoți și învățăcei, au transmis mesaje creștine închinate momentului Nașterii Pruncului Sfânt. ”O, ce veste minunată!”, ”Astăzi se Naște Hristos”, ”La Vithleem Colo-n Jos” sunt doar câteva colinde corale care au i-au făcut pe spectatori să retrăiască atmosfera de sfânt mister din Ajunul și praznicul Crăciunului. 

”Acest eveniment unic în istoria umanității este povestit la noi, românii, din vremuri străvechi, în fiecare an, prin cele mai curate și îndrăgite cântări: colindele. Ele sunt mărturia comuniunii pașnice și armonioase dintre oameni. Programul din această seară a fost, mai întâi de toate, o manifestare a iubirii pe care ne-o împărtășim unii altora, așa cum ne-a învățat Domnul Iisus Hristos. Ne pregătim să întâmpinăm Sfânta Noapte a Crăciunului… cea mai curată, armonioasă, blândă, cea mai frumoasă sărbătoare a anului. Înțelegem cu toții că mai binele anului care vine își trage resursele din modul în care consimțim să ne conectăm spiritual”, a spus prezentatorul evenimentului Florica Negoiță, profesor la Liceul Ioan Petruș din Otopeni. 

”Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât, a trimis pe unicul Său Fiu, să se nască și să ne mântuiască. Mulțumim iubiți părinți, că ați fost alături de noi și ne-ați oferit o seară minunată, de suflet, de familie duhovnicească în preajma Crăciunului! Mulțumim copiilor care ne-au bucurat inimile cu  glasurile lor îngerești! Această seară frumoasă, minunată, în care am primit dar din darul lui Dumnezeu, iubire din iubirea divină, a avut binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, căruia îi mulțumim. La mulți ani! Să aveți sărbători fericite, cu multe bucurii și anul care vine să fie mai bun, și mai bun, cel mai bun!”, le-a spus invitaților preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord în cuvântarea sa de suflet, de la finalul concertului extraordinar de colinde. 

Învingători pe traseul devenirii 

Prin bunăvoința preotului Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord și al cadrelor didactice de la Liceul Ioan Petruș din Otopeni, elevii cei mai iscusiți care provin din familii nevoiașe, dar care au depășit lipsurile și greutățile de acasă și au obținut rezultate remarcabile la învățătură, fiind un model de comportare pentru colegii lor, au fost premiați. Ei au primit diplome de învingători și o anumită sumă de bani care le va fi de mare folos pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă performanțelor școlare. Premiul ”Învingător pe traseul devenirii” a fost oferit pentru a treia oară. Elevii Panciu Elena din clasa a V-a D, Pop Mihail din clasa a VI-a C, Eremia Nicoleta din clasa a XI-a profil uman, Bunea Andrei de la a V-a D și Hurchi Florentina din clasa a X-a profil real, de la Liceul Ioan Petruș, sunt elevii merituoși care au intrat în posesia premiilor în bani. Jumătate din sumă a fost oferită de Parohia Sf. Gheorghe din Otopeni, iar cealaltă jumătate a fost strânsă de cadrele didactice de la Liceul Ioan Petruș, din localitate, în cadrul programului ”Prăjitura Bucuriei”.   

Micii îngerași au primit darurile lui Moș Crăciun 

Seara de colinde de la Otopeni s-a încheiat cu momentul fascinant în care micii îngerași l-au colindat pe Moș Crăciun, iar acesta i-a răsplătit cu darurile lui frumoase și… gustoase. Tot prin amabilitatea preotului protopop Cristian Burcea, Moș Crăciun a venit cu sacul plin de dulciuri, fructe și delicii pentru copii, pe care le-a împărțit cu bucurie.