Credincioșii de la Otopeni vor întâmpina Nașterea Domnului într-un nou lăcaș de rugăciune și închinăciune. Paraclisul cu hramul Sfinților Brâncoveni, a fost sfințit duminică, de către un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. 

O biserică nouă se înalță semeață spre slava Bunului Dumnezeu, în orașul Otopeni. Lăcașul de cult, închinat Nașterii Maicii Domnului, o adevărată operă aflată încă în construcție, îmbogățește spiritual vechiul așezământ duhovnicesc ce poartă hramul Sfântului Gheorghe. Până la finalizarea lucrărilor, la subsolul noii parohii a fost amenajat un loc frumos de închinăciune, care te înalță duhovnicește. Paraclisul ce amintește de dăruirea și jertfa Brâncovenilor pentru credința și iubirea creștină, care-i va avea ca protectori pe acești sfinți martirizați. 

Lăcașul sfânt, dat spre rugăciune enoriașilor  

Sfințirea lăcașului de cult în duminica dinaintea Crăciunului, a făcut să tresalte sufletele credincioșilor de bucurie. Pe 21 decembrie, soborul de preoți și diaconi, veniți din multe colțuri ale țării, condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit paraclisul cu agheasmă și l-a dat enoriașilor, spre rugă și închinăciune. La slujbă au luat parte și Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor și preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord. Cu inimile sus, către Dumnezeu, sute de enoriași au ascultat minunatele pilde și cântări bisericești. 

Învestiți cu daruri mari 

Doi dintre clericii slujitori desăvârșiți au fost ridicați în rang de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Diaconul Claudiu Vrabie a fost hirotonit preot și a primit în grijă Parohia Mogoșoaia, cu hramul Sfântului Gheorghe, iar tânărul teolog Dorin Demostene Iancu a fost hirotonit diacon. De asemenea, preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord, preotul Radu Bujor și preotul Nicolae Lițescu au fost promovați în rangul de iconom stavrofor. 

Binefăcătorii așezământului, răsplătiți înaintea răsplatei lui Dumnezeu

Mărinimia și strădania celor care au contribuit la înființarea noului lăcaș de cult de la Otopeni a fost răsplătită cu distincții și daruri frumoase venite din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord a primit Ordinul Sfinților Martiri Brâncoveni, pentru clerici. Pentru dăruirea și întreaga implicare în construcția uneia dintre cele mai frumoase case ale lui Dumnezeu, în care se pot ruga și închina credincioșii, primarul orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, a primit Ordinul Sfinților Martiri Brâncoveni, pentru laici. 

Primarul Silviu Gheorghe i-a dăruit Preasfințitului Părinte Timotei, cheia orașului Otopeni 

Deoarece ridicarea așeză­mântului bisericesc de la Otopeni nu ar fi fost posibilă fără binecuvântarea și susținerea Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, primarul Silviu Gheorghe i-a dăruit Sfinției sale cheia orașului Otopeni, o plachetă de onoare cu stema orașului și o insignă cu stema orașului. 

Cadouri de suflet din partea Parohiei

La final, toți cei care au dat viață noii așezări de cult, au primit cadouri de suflet din partea slujitorilor Parohiei. Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a primit o icoană cu Sfântul Ștefan, Părintelui Arhimandrit Veniamin Goreanu i-a fost dăruită o icoană a Maicii Domnului, iar primarului orașului Otopeni, Silviu Gheorghe, i-a fost înmânată icoana Sfântului Nicolae.  

“Acest paraclis sfințit astăzi va fi lăcaș de închinare până când va fi terminată și târnosită parohia nouă. Îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru această zi, îi aducem mulțumire domnului primar pentru această faptă care de multe ori nu poate fi răsplătită prin câteva cuvinte. Mulțumim părinților slujitori de la această biserică, părintelui protopop Cristian Burcea și părintelui Mihai Bujor împreună slujitori aici pentru jertfa lor care s-a adăugat jertfei domnului primar și Consiliului Local Otopeni. Mulțumim și credincioșilor care au ajutat la construirea lăcașului și îl rugăm pe Dumnezeu să îi răsplătească cu daruri veșnice în locul celor trecătoare. Vă îndemn cu toată inima, ca de fiecare dată când veți intra în această biserică să vă rugați și pentru cei ce au înălțat biserica. Și pentru că se apropie Crăciunul, sărbătoarea luminii, a împăcării și a bucuriei, vă sfătuiesc să primiți colindătorii. Să nu fie casă care să nu primească preotul cu icoana vestind Nașterea Domnului, pentru că el vine și vă sfințește locul. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu al Său har!”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cuvântarea sa. 

“Pentru orașul Otopeni, această biserică este catedrală fiindcă este cea mai mare biserică din oraș. Trebuie să amintim că aici avem patru parohii, iar cu sprijinul domnului primar s-a ridicat cea mai frumoasă biserică din Otopeni. Este mare bucurie că la această biserică slujesc doi preoți și un diacon, cel de-al doilea preot, preotul co-slujitor Cristian Burcea este părintele protopop care practic supraveghează buna desfășurare a activităților pastoral misionare, culturale, educaționale și social filantropice din întreg protopopiatul Ilfov Nord”, a mărturisit Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor. 

“Îi mulțumim Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru că a binecuvântat această lucrare prin care toți credincioșii se vor bucura de cel mai frumos dar de Crăciun. Acest loc de închinăciune în care să întâmpine praznicul împărătesc al Nașterii Domnului. Preacucernici Părinți, iubiți credincioși, vă doresc sărbători cu lumină, iar bucuria de acum să dăinuiască pentru totodeauna în viața dumneavoastră”, a spus Preotul Cristian Burcea, protopopul Protopopiatului de Ilfov Nord.