Otopeni

O nouă biserică se va ridica în orașul Otopeni. Locul sfânt va fi unul dintre cele mai frumoase lăcașe de cult din Ilfov și îi va ajuta pe credincioșii din cartierul Ferme să se apropie mai mult de Dumnezeu,  să-și găsească liniștea sufletească și echilibrul interior, chiar și în cele mai grele momente din viață. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, piatra de temelie pe care se va zidi biserica a fost sfințită sâmbătă, 12 decembrie, în ziua Sf. Spiridon, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și un ales sobor slujitor din Protopopiatul Ilfov Nord.  

Cum putem avea pace în suflet în vremuri nesigure când ne frământă tot felul de gânduri?  Dumnezeu este singurul care aduce liniștea sufletească, prin Bunătatea Sa. Iar unicitatea și deplinătatea harului Său pot fi găsite numai în Biserică. Pentru ca enoriașii să aibă parte de o oază de liniște și alinare duhovnicească într-un așezământ sacru din inima cartierului lor, în zona Ferme a orașului Otopeni se va înălța o nouă biserică. Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul BOR și un ales sobor de preoți din Protopopiatul Ilfov Nord, în frunte cu preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, a sfințit sâmbătă, 12 decembrie, piatra de temelie a noii biserici. Pe lângă sfințirea pietrei de temelie, preoții au înălțat rugi către Cer pentru binecuvântarea locului și pentru ducerea la bun sfârșit a lucrărilor de construcție. S-au mai făcut rugăciuni și pentru sănătatea și binecuvântarea celor care, cu inima deschisă, contribuie la ridicarea lăcașului de închinăciune și a credincioșilor care se vor reculege în tihnă, în sfânta așezare.   

 

Lăcașul sfânt, ocrotit de Sf. Petru și Pavel și de Arhanghelii Mihail și Gavriil

Lăcașul de închinăciune va fi ridicat într-o zonă care oferă un peisaj frumos, ferită de zgomot și aglomerație. Așezământul sfânt va avea două hramuri. Cel al Sfinților Petru și Pavel, a căror prăznuire se va săvârși anual, în data de 29 iunie, și cel al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, care vor fi sărbătoriți, de fiecare dată, pe 8 noiembrie. Lucrările de construcție vor începe în primăvara anului viitor.

“Prin rânduiala Bunului Dumnezeu, am pus astăzi, piatra de temelie a unei noi Biserici. Noi, oamenii, nu înțelegem pe deplin și nu pătrundem taina unei biserici, ce înseamnă ea în viața unui credincios, ce înseamnă ea în viața unei comunități, a unei localități, a unui sat, a unei țări. Toate instituțiile sunt importante și fiecare are rolul ei. Avem nevoie și de educație, avem nevoie și de tratarea sănătății, dar Biserica le cuprinde pe toate, deo­potrivă. Biserica este și un loc unde învățăm, dar mai ales, unde ne vindecăm sufletele și trupurile de neputințele noastre. Și dacă unele instituții ar putea lipsi dintr-o comunitate, așa cum este un sat sau chiar un oraș, Biserica nu poate lipsi din nici un loc. Nici din cel mai îndepărtat cătun. E foarte bine să ne rugăm și nicăieri nu este rugăciunea mai bine ascultată decât în Biserică. Orice zidire de Biserică se face pentru oameni și nu împotriva lor, pentru că Dumnezeu, aici, le ascultă rugăciunile. Doar aici, oamenii obțin iertarea păcatelor săvârșite. Dumnezeu este singurul cunoscător al inimilor și primește dragostea fiecăruia. Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze și să trimită peste toți cei ce iubesc Biserica și se roagă cu dreaptă credință daruri din darurile Sale minunate”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Epis­cop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cuvântarea sa, în care a explicat importanța existenței unui lăcaș de rugăciune și închinăciune în cartierul Ferme din Otopeni. Totodată, Preasfințitul Părinte a ținut să mulțumească celor cu inimile deschise către Dumnezeu și către faptele bune și care se vor osteni să contribuie, după putințe, la zidirea noii Biserici.

 

Și capela provizorie a primit haina sfințirii

Până când noua biserică își va deschide larg porțile către creștinii care caută mântuirea cu bunăvoința inimii, rostind rugăciuni către Dumnezeu, preotul paroh Bogdan Nastasiu va oficia slujbele religioase în capela de lemn. Soborul preoțesc condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit și a dat binecuvântarea și capelei provizorii. În micul lăcaș, credincioșii din Ferme care formează o frumoasă comunitate se vor putea ruga, închina și vor putea primi sfaturile duhovnicești ale părintelui Nastasiu, până la marea sfințire a noii Biserici.      

“Deși este gol, locul acesta, prin invocarea Duhului Sfânt, a devenit loc sfințit. Îmi doresc ca în acest loc sfințit și în Biserica pentru care astăzi s-a pus piatra de temelie, oamenii să fie uniți în dragoste și credință puternică, să dea slavă Bunului Dumnezeu. Nădăjduiesc că prin slujbele care se vor săvârși aici și prin cugetările părintelui paroh, care va oferi învățături de mare preț, toți cei ce vor intra și se vor ruga în această Biserică, își vor găsi drumul spre mântuire. Aceasta este a patra biserică din orașul Otopeni și se va “naște” din dorința credincioșilor din cartierul Ferme de a avea propriul lăcaș de rugăciune”, ne-a spus preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord. De altfel, preotul Protopop mulțumește tuturor celor care au adus și vor aduce sprijin bunei desfășurări a lucrărilor de zidire a lăcașului și, în mod special, Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul pentru frumoasa slujbă de sfințire și binecuvântare, primarului orașului Otopeni, Silviu Gheorghe, Consiliului Local și cre­dincioșilor binefăcători. 

 

Laudă edilului Silviu Gheorghe! 

Faptul că în curând, dorința credincioșilor din cartierul Ferme de a avea o parohie a lor nu va mai fi doar un vis frumos ci o realitate pură se datorează, în cea mai mare parte, primarului orașului Otopeni, Silviu Gheorghe. Noua biserică va fi construită prin grija și amabilitatea edilului. Evlavios și smerit din fire, primarul Silviu Gheorghe își dorește să înalțe la Otopeni unele dintre cele mai mari și mai frumoase biserici din Regiunea București-Ilfov, cu o valoare arhitecturală de excepție, care să ocupe un loc aparte în patrimoniul istoric și cultural românesc. Așa se face că Primăria Otopeni și Consiliul Local acoperă cea mai mare parte din cheltuielile lucrărilor de construire a noii biserici din cartierul Ferme.