Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu și-a anunțat, luni, demisia din PMP și intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale. Acesta a adăugat că îşi va strânge singur semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Cristian Diaconescu a spus că a aflat ”de la televizor” despre nemulţumirile unor colegi din partid, iar ”lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor”. ”S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat”, a mai spus Diaconescu. El a precizat faptul că îşi va duce ”candidatura până la sfârşit”, indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid şi că această atitudine vine din ”datoria morală” faţă de susţinătorii săi şi de societate.

Elena Udrea, pregătită să candideze

Preşedintele PMP, Elena Udrea a declarat, imediat după anunţul lui Cristian Diaconescu că demisionează din PMP și candidează independent la Președinție, că ea este pregătită să-şi asume candidatura din partea PMP pentru șefia țării.

Elena Udrea a mai spus că regretă decizia lui Diaconescu. ”Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie”, a anunţat Udrea, susținând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni.