Crucea Roșie Ilfov a dat startul cursurilor de formare profesională “Îngrijitoare bătrâni la domiciliu (cod NC 5133.1.2)”, care se vor desfășura la nivel județean, până în octombrie 2015. 

Cursurile de formare sunt organizate în cadrul proiectului “PRO-SĂNĂTATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. În Ilfov, cursurile au început pe 5 august, primii beneficiari fiind localnicii din Periș. Reprezentanții Crucii Roșii Ilfov, se vor ocupa de pregătirea profesională a angajaților din sistemul medico-social astfel încât, aceștia să acumuleze informații conform cerințelor Uniunii Europene.

“Cursul este structurat în două părți: trei săptămâni (până la 22 septembrie) partea teoretică și șase săptămâni pregătirea practică. Teoria se face în sala de curs a Casei de Cultură din Periș iar practica la unitățile de profil (Căminul pentru Persoanele Vârstnice Periș, Centrul de Îngrijire Ciolpani C.P. Tâncăbești. Nu este ușor să lucrezi cu un bătrân, să te ocupi de toate nevoile sale și să ai cunoștințele necesare de a-l salva când viața lui este pusă în pericol. La final, toți participanții vor fi pregătiți fizic și psihic pentru îngrijirea unui bătrân cu deficit cognitiv și vor fi calificați. Ei vor primi diplome avizate în baza cărora vor putea lucra în statele Uniunii Europene,”, ne-a spus Niculae Mihalache, directorul general al Crucii Roșii Ilfov, cu prilejul lansării programului. Programul demarat la Periș, se va extinde în multe alte localități din Ilfov. 

“M-am înscris la curs, cu speranța că-mi voi îmbogăți cunoștințele și voi avea rezultate mai bune în activitatea profesională. Cred că după instruire, voi ști să îngrijesc mai bine bătrânii. Mă gândesc și la părinții mei de care va trebui să am grijă cândva.”