Of-of, măi-măi ….o să se audă pe holurile Parlamentului. I-am avut deja (total degeaba) pe Irina Loghin şi Ion Dolănescu. Acum, le-a venit ideea de deputăţie şi senatoreală mai multor gurişti vestiţi ai patriei. Totuşi, o mare lipsă şi un regret- niciun manelist de anvergură n-o să încingă grătarele în Parlament. Păcat, ar fi fost hai mare…

 La Bacău, pe lângă nemuritorul Hrebenciuc, mai candidează şi muzicianul Damian Drăghici, singurul artist român care a câştigat un premiu Grammy, şi totodată cel care a semnat coloana sonoră a filmului „Piraţii din Caraibe 3”. 

Damian Drăghici, consilier al premierului Victor Ponta pentru problemele romilor, va candida într-un colegiu pentru Senat, la Buhuşi, pe listele USL, din partea UNPR. Damian Drăghici a fost ambasador pentru minoritatea romă în Anul European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi (2007) şi în anul European al Dialogului Intercultural (2008). El a realizat 17 albume, a colaborat cu Richard Marx, Hans Zimmer, David Foster şi a apărut, în concerte şi pe diferite înregistrări, alături de James Brown, Joe Cocker, Shaggy, Cyndi Lauper, Zucchero, The Gipsy Kings. Este considerat unul dintre naiştii desăvârşiţi ai lumii şi un „vizionar” în muzică. Drăghici a fugit din România cu şase luni înainte de Revoluţia din 1989, ajungând în Grecia, după ce a traversat Iugoslavia. Provine dintr-o familie de lăutari şi a început să cânte de la 3 ani la nai, contrabas, pian, ţambal, acordeon.

 Şi cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna candidează pentru un post de deputat în judeţul Bistriţa-Năsăud, din partea USL. Social-democratul a nimerit într-un colegiu foarte greu, deoarece va avea de luptat cu un veteran al politicii româneşti, pedelistul Ioan Oltean, prezent în Parlament încă din 1990.

 Tot din zona cântecului popular vine şi candidata Ionela Prodan Tănase, pe care PSD a ales o să candideze în colegiul 3 Diaspora – America de Nord, America Centrală şi de Sud, Oceania. Prodan este contracandidatul deţinătorului actual al mandatului din diaspora, Mircea Lubanovici (PDL). Şi fiica Ionelei Prodan, impresarul de fotbal Ana-Maria Prodan, este membru PRM din 2010, dar, contrar speculaţiilor din presă, ea nu va candida la alegerile din 9 decembrie. 

 Cici de la Sistem – hop şi el la alegeri. Pe numele real Ciprian Rogojan, el este cunoscut în show-biz sub numele de Cici, activând o vreme ca percuţionist la trupa Sistem. Acum un an s-a înscris în PDL Maramureş, iar în urmă cu câteva luni a devenit ginerele preşedintelui PDL Sibiu, Ion Ariton, fostul ministru al Economiei. Colegii din partid vor acum să-l facă senator, desemnându-l candidat din partea ARD în colegiul 1 Senat din Baia Mare.

 Un alt cântăreţ ce va candida este pesedistul Victor Socaciu, care este deja deputat din 2008, activând ca vicepreşedinte al Comisiei de cultură a Camerei. Acum, el va concura pentru un colegiu din diaspora, anume cel pentru zona UE. Socaciu are ca principal adversar un alt deputat în funcţie, pe democrat-liberalul William Brân-ză. Socaciu este unul dintre interpreţii imnului PNL, alături de liberalii cu carnet Dida Drăgan şi Nicolae Furdui-Iancu.

 Mihai Sturzu, fostul solist al formaţiei Hi Q, îşi doreşte un loc de deputat în sectorul 6 al Capitalei. El are funcţia de purtător de cuvânt al Tineretului Social Demo-crat şi este consilier pe probleme de Tineret al premierului Victor Ponta.

 Anca Cârcu, cântăreaţă de muzică populară din Bistriţa, promite că, dacă va câştiga la alegerile parlamentare din decembrie, va cânta gratis la nunţi. Cârcu, susţi-nută de PRM, aspiră la un fotoliu de deputat în Bistriţa-Năsăud, iar principalii ei contracandidaţi vor fi Alexandru Pugna şi Ioan Oltean.