Mărturiile unui deputat PSD

Un deputat PSD, cu identitate protejată, le-a povestit procurorilor anticorupție cum  a obținut Sebastian Ghiță sprijinul deputaților pentru a scăpa de arestul preventiv, prin șantaj și amenințări voalate. Potrivit acestui deputat, în ziua votului, Ghiţă „a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile”, relatează MEDIAFAX.

„În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale, anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză”, a precizat parlamentarul cu identitate protejată, în faţa procurorilor anticorupţie.

 

Votul a fost filmat de la balcon

Deputatul a mai precizat în declaraţia pe care a dat-o la DNA că votul ar fi putut fi observat ca urmare a faptului că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai întâmplase niciodată până atunci, ceea ce ar fi înseamnat că „există posibilitatea ca din cele patru camere, una să fie a postului România TV sau chiar a lui personală, scopul fiind de a monitoriza votul fiecărei persoane care trecea pe la urne”, se arată în declaraţie. „A fost prima dată de când sunt parlamentar când s-a permis la un vot cu bile să fie lăsate camerele la balcon, pentru a avea vizibilitate maximă. Ghiţă Sebastian Aurelian foloseşte televiziunea sa ca o formă de şantaj pentru oamenii politici, iar toată forţa financiară şi relaţională deţinută o foloseşte ca mijloc de a obţine în schimb avantaje persoanale de orice natură”, mai susţine martorul cu identitate protejată.

 

Deciziile lui Ghiță, respectate în PSD

Totodată, deputatul PSD a mai afirmat că Ghiță are o atât de mare putere financiară şi relaţională încât deciziile lui au fost şi sunt respectate de conducerea partidului, în principal de Liviu Dragnea și Victor Ponta. Astfel, Ghiţă Sebastian Aurelian a putut să impună, în perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 până în noiembrie 2015, fără probleme, numirea, menţinerea sau revocarea în funcţii publice importante a unor persoane la nivel judeţean sau central. „Această forţă a lui Ghiţă Sebastian Aurelian era şi este potenţată de deţinerea postului de televiziune România TV, unde are posibilitatea să promoveze imaginea unor politicieni sau să-i distrugă”, se mai arată în declaraţia dată în dosar.