Canapeaua este obligatorie în cameră de zi și este piesa de mobilier esențiala din living. Întrebarea care se pune este unde și cum așezi canapeaua în cameră de zi, în condițiile în care locul pe care îl alegi este cel care definește întreg spațiul din cameră de zi. Organizarea eficientă și adecvată a pieselor de mobilier în cameră de zi are strânsă legătură cu felul cum așezi canapeaua.

Cei mai mulți consideră că cel mai bine este să așezi canapeaua cu spatele lipit de cel mai mare perete și că aceasta este soluția optimă și cea mai bună cale de a economisi spațiu.

Alții se gândesc la o abordare mai practică și alcătuiesc zone intime de conversație, utilizând piese de mobilier foarte apropiate unele de altele, că într-un cerc.

Mai există și a treia variantă, în care sofaua împarte în două încăperea.

Sfaturi simple atunci când cauți cea mai bună soluție să așezi canapeaua, potrivit casasigradina.

1.Studiază planul camerei

Ia în calcul spațiile pe care de obicei le treci cu vederea, cum ar fi peretele de sub geam (dacă acesta este mai înalt) sau zona din lateralele ușii. Toate aceste sectoare pot constitui potențiale regiuni de depozitare, lăsând astfel mai mult loc liber pe podea pentru rânduirea canapelei și fotoliilor.

2. Stabilește un punct focal al camerei atunci când cauți cea mai bună soluție și locul perfect unde să așezi canapeaua

Cei mai mulți așează canapeaua exact în față televizorului, flancată de fotolii, deși o soluție mai bună poate să fie așezarea acesteia față în față cu fotoliile. Esențial este că toate elementele din casă să fie în armonie. Totuși, armonizați toate componentele din cameră.

O altă idee bună atunci când așezi canapeaua este să îi maximizezi funcționalitatea. Spre exemplu, două canapele sau o canapea și un fotoliu așezate în formă de L, într-o încăpere spațioasă, asigură un decor ideal pentru conversație. Dacă beneficiezi de o suprafața generoasă compusă din living-room și dining-room, alege o canapea încăpătoare și largă pentru a separă cele două zone și așează canapeaua cu spatele spre zonă de luat masă. Metoda este utilă și în cazul sufrageriilor deschise care continuă bucătăria.