Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a primit o informare de la constructori privind deschiderea în cursul zilei de azi a circulației pe un fir la pasajul de la Piața Sudului, ca urmare a faptul că s-au primit avize de la Brigada de Poliție Rutieră și Comisia Tehnică de Circulație.

”Am primit și eu azi, în jurul orei 9.00, la Registratura Primăriei Generale, o informare din partea asocierii de constructori Astaldi și Euroconstruct cu privire la faptul că începând de astăzi, de la ora 11.00, se redeschide circulația pe un fir dus, un fir întors la pasajul Piața Sudului, ca urmare a faptului că s-au primit avizele atât de la Brigada de Poliție Rutieră, cât și de la Comisia tehnică de circulație de pe lângă Primăria Capitalei. În momentele următoare se așteaptă să se livreze și ulterior să se monteze lifturile și scările rulante, deci practic aceste aspecte ar mai trebui să fie definitivate până când pasajul să fie finalizat în totalitatea sa”, a spus Firea.

Referitor la deschiderea circulației, edilul Capitalei a menționat că totul este pe răspunderea constructorului

Întrebată cine răspunde dacă se întâmplă vreun incident, primarul Capitalei a răspuns: ”În ce sens incident, câtă vreme am primit informație (…) că, având în vedere că au primit aviz, deci aprobare și de la Brigada de Poliție Rutieră și de la Comisia Tehnică de Circulație s-a reluat practic traficul pe un fir la pasajul Piața Sudului? (…) în acest moment recepția nu e realizată, pentru că, potrivit legii, nu se poate realiza o recepție parțială (…) deocamdată este ceea ce a propus ca soluție de traseu constructorul, dar are avizele de la Brigada de Poliție Rutieră și de la Comisia Tehnică de Circulație , deci consider că și-a luat măsurile de prevedere care se impun. Într-adevăr e pe răspunderea constructorului, repet, pentru că nu e posibilă o recepție parțială”, a explicat Firea.

Ea a amintit că a transmis executantului două scrisori de nemulțumire privind ritmul lucrărilor

”În ultimele două săptămâni acest ritm a fost mai susținut și se poate vedea că astăzi se circulă pe un fir de sens dus și unul întors în pasajul Piața Sudului. Mi-aș dori ca la întâlnirea pe care am stabilit-o deja cu executanții, asocierea de constructori Astaldi și Euroconstruct, să putem să venim în fața cetățenilor din București cu un termen final pentru acest obiectiv de investiții, pentru că cel anunțat de constructor și anume 30 octombrie nu ne mulțumește și nu dorim să-l acceptăm. În cazul în care ei vor susține în continuare acest termen, vom proceda la rezilierea contractului. Eu sper să nu se ajungă aici, sper ca la întâlnirea pe care am stabilit-o pentru săptămâna viitoare să găsim căile de conciliere și negociere, bineînțeles, conform contractului, astfel încât termenul să fie unul rezonabil. Ce înseamnă rezonabil pentru mine? În timpul verii, adică, să spunem, la mijlocul lunii iulie”, a adăugat Firea.