Orice eveniment impune purtarea unei ținute corespunzătoare. Indiferent care este locaţia în cadrul căreia urmează să aibă loc evenimentul sau care e tematica, o femeie care știe să își aleagă rochia potrivită va arăta întotdeauna fabulos, indiferent că optează pentru rochii scurte sau pentru variantele lungi.

O rochie are menirea de a oferi lejeritate femeii și de a-i permite să își dezvăluie feminitatea. Cu toate acestea, pentru doamne şi domnişoare reprezintă de fiecare dată o misiune destul de complicată, cea de a se hotărî asupra unui singur model.

Sfaturi pentru alegerea rochiei perfecte

Pentru a alege o rochie într-adevăr potrivită, femeile trebuie să ţină cont de anumite aspecte:

  1. Locaţia şi tematica petrecerii – este important ca înainte de a se achiziţiona rochia, să se aibă în vedere tematica petrecerii, precum şi locul în care va avea loc aceasta. Este foarte important să fii în temă, astfel încât să te încadrezi perfect în peisaj. Asta nu înseamnă însă că nu te vei putea face remarcată!
  2. Tipul de silueta – sunt puţine femeile cărora li se potrivește orice model de rochie. Majoritatea femeilor nu pot spune că silueta lor este absolut perfectă, aşa că încearcă să obtină asta cu ajutorul rochiei purtate. Cele care doresc să îşi ascundă picioarele, din anumite motive, ar trebui să nu poarte rochii scurte, ci să opteze pentru cele lungi. În plus, cele cambrate, vor accentua talia şi vor atrage atenţia către bust şi şolduri.
  3. Culoare – negrul salvează într-adevăr pe oricine din orice situaţie, însă nu trebuie să reprezinte chiar de fiecare dată cea mai bună opţiune. Chiar dacă nuanţele închise subţiază silueta, şi o rochie roşie sau roz prăfuit poate crea acelaşi efect, atât timp cât croiala este corespunzătoare şi pune în valoare calităţile fizice ale purtătoarei.
  4. Material – o rochie care este confecţionată corespunzător, dintr-un material de calitate, se va plia perfect pe silueta oricărei femei. Mai mult decât atât, chiar şi după câteva spălări  îşi menţine culoarea şi fermitatea.

Odată avute în vedere toate aceste 4 aspecte importante, şansele de a găsi o rochie care să se potrivească perfect sunt absolut garantate.

Câteva magazine cu o gamă variată de rochii de ocazie: DyFashion.ro, Cristallini, Marquise, Mizar, Bella Sposa, Alice Design.