Rugăciunea este punctul de pornire spre relația cu Dumnezeu. Și spre o viață mai bună, mai frumoasă și mai fructuoasă. Căci avem promisiunea Tatălui Creator că ne va împlini tot ceea ce ne-a promis în cuvântul Său și că ne va binecuvânta mai mult decât am putea noi spera. 

Pe măsură ce credem în Dumnezeu cu tărie și din adâncul sufletului și venim înaintea Sa cu rugăciunile noastre fierbinți, modul de viață ni se schimbă complet. În loc de boală, tristețe și neajunsuri ne bucurăm de sănătate, bună dispoziție și toate cele ce ne asigură ziua de mâine. Prea sfinții părinți ne prezintă rugăciunea ca fiind calea noastră de comunicare și începutul relației cu divinitatea. Și totuși, uneori se poate întâmpla să nu primești răspunsul dorit, atunci când îl aștepți, deși te rogi la Domnul cu ardoare, de multă vreme. 

Cheia succesului… să-ți dorești voința divină 

De ce nu primești ceea ce ceri? Pentru că în­țelepciunea Tatălui Creator o depășește cu mult pe a ta. Iar atunci când întârzie să-ți ofere răspunsurile mult așteptate, o face pentru beneficiul tău, conform înțelepciunii Sale. E bine să ții cont de faptul că prin rugăciunile pe care i le adresezi, nu-L determini pe Dumnezeu să-ți pună în aplicare planurile tale ci pe ale Lui. Rugăciunea este cea mai bună modalitate de a descoperi ce planuri are Domnul cu tine. Dacă după ani și ani de rugăciune intensă, izvorâtă din suflet nu primești ce ceri, e posibil să nu fie aceasta voia divină. Și singurele lucruri pe care Dumnezeu le vrea de la noi toți sunt să nu păcătuim și să nu ne opunem voinței Sale. Așadar, în această situație, trebuie să te supui voinței Domnului pentru că așa e mai bine pentru tine. Sau, poate că trebuie să aștepți ceva mai mult.  

Ce să-i ceri Domnului ca să ai o viață mai frumoasă? 

 tot ceea ce permite Cartea Sfântă, Biblia; 

 tot ceea ce îl va glorifica pe Domnul Dumnezeul nostru al tuturor; 

 tot ceea ce te ajută să-ți purifici sufletul și să crești spiritual. 

“Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ceea ce-ți dorește inima” (Psalmul 37:4) Asta înseamnă că dorințele tale, pe care le împărtășești divinității, se vor mate­rializa în viața reală dacă îți aduc beneficii spirituale. Secretul este să te bizui pe El. 

Cum să te rogi ca să te asculte? 

Din toată inima și cu băgare de seamă la ceea ce-ți transmite Tatăl din ceruri. Iar atunci când îl rogi să te ajute cu ceva, să-I încredințezi Domnului acele dificultăți care par să te prăbușească și lucrurile la care ții nespus și pe care le vrei în viața ta. Ascultă ce-ți spune! Împlinind voia lui Dumnezeu și având o relație cu El, îți va îndruma pașii în viață. Chiar Sfânta Scriptură ne spune: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă” și „Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor…”   

Regina faptelor bune…  

Rostită cu sârguință și din adâncul inimii, cu suflet curat, rugăciunea este regina faptelor bune. Dar nu o spune ca și cum ai fi o mașinărie care realizează un program comandat. Rostește-o în așa fel încât să străpungă cerurile și să ajungă direct în brațele deschise ale Domnului.

Rugăciunile care te ajută când ești trist și ai necazuri

Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra mea 

Și ape au intrat până la sufletul meu, 

Dar în Tine este toată nădejdea mea. 

Tu cunoști pricina răului ce mă bântuie. 

La Tine perii capului meu sunt numărați. 

Pe Tine, Te rog, să îndepărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet 

Și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie,

Că Tu ești întărirea, scăparea și izbăvitorul meu, Hristoase,

Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, 

Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, 

Amin! 

Doamne Dumnezeul meu,

În numele Fiului Tău Iisus Hristos, 

Mă rog cerând ajutorul Tău. 

Depărtează, te rog, tot răul din jurul meu Doamne, 

Eu am multe necazuri, 

Dacă în spatele necazurilor mele există un duh necurat, 

Îți cer scoate-l! 

Trimite foc din cer acum 

Și arde Doamne, toate farmecele, 

Toate bolile, tristețile, insomniile, singurătatea mea! 

Dacă există un blestem în viața mea, 

Îți cer să-L desfaci Doamne! 

Atinge-mă acum cu puterea Ta 

Și sfințește trupul meu ca, începând de acum, 

Nici un duh rău, farmece, boli, blesteme și alte necazuri, lucruri rele, 

Să nu aibă voie în viața mea. 

Doamne,Tu ai zis că în Numele Fiului Tău, 

Tot ceea ce voi cere voi primi, 

Atunci răspunde acestei rugăciuni 

Și ajută-mă să înving toate problemele mele. 

Îți mulțumesc în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, 

Pentru că știu că mă asculți! 

Amin!