Iubirea, cinstea, respectul, încrederea și devotamentul clădesc întotdeauna relații frumoase, trainice și adevărate. Într-o călătorie de o viață, la baza căreia au stat cele mai înălțătoare gesturi și sentimente, se află zeci de cupluri din comuna Clinceni care au fost omagiate și premiate de către administrația publică locală, duminică, 6 septembrie, într-un cadru festiv, prilejuit de celebrarea Nunții de Aur.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 515

Continuând frumoasa tradiție care dăinuie de ani buni în această comună, Primăria și Consiliul Local și-au invitat “mirii” la un restaurant select, unde i-au sărbătorit și i-au răsplătit cum se cuvine pentru modul în care au știut să treacă peste greutățile vieții și să rămână împreună timp de cinci decenii, prețuind familia mai presus de orice. Fericitele cupluri care au trecut proba timpului după ce flacăra iubirii lor nu s-a stins niciodată, au fost celebrate cu bucate alese și muzică de petrecere la terasa Complexului Belvedere. Localul nu a fost ales întâmplător. El este așezat în mijlocul naturii, pe malul lacului, într-un peisaj mirific. Este un spațiu superb, cu o ambianță pe măsură, în care bunul gust, eleganța și rafinamentul se îmbină perfect cu gama diversificată a creațiilor culinare ce oferă mesenilor experiențe unice.

Spectacol de vis în cinstea sufletelor pereche 

Felicitările și gândurile alese de iubire și prețuire adresate de către primarul Adrian Budeanu, de către artiștii și oficialitățile locale și județene care ­le-au fost aproape la ceas aniversar, au fost încununate de o ceremonie de înmânare a diplomelor de recunoștință și a premiilor speciale. Toți invitații s-au simțit minunat la Nunta de Aur, de la Clinceni. La plecare, au luat cu ei nu numai premiile și florile superbe, simbol al purității absolute, ci și amintiri de neșters în timp.

“Am omagiat și premiat 34 de cupluri. Acestea au primit câte o icoană, o diplomă care reprezintă vârsta de aur și câte 500 de lei de fiecare cuplu. Și văduvii care nu ­s-au mai căsătorit după decesul soțului au primit câte 250 de lei. La eveniment au mai participat o parte din consilierii locali și comisia de organizare din cadrul Primăriei, condusă de președintele Elena Petrache. Am început cu o slujbă de mulțumire pentru buna viețuire, oficiată de părintele Paul Tudor, de la Parohia Slobozia, părintele Gheorghe Gheorghe, de la Parohia Clinceni și părintele Alexandru Trașcă, de la Parohia Ordoreanu. Este o slujbă specială pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Organizăm acest eveniment de zece ani. Este o onoare să ne sărbătorim părinții și bunicii care au făcut o mulțime de sacrificii din grijă pentru noi, pentru a ne oferi un viitor mai bun, mai frumos. Ziua aniversară o încheiem cu un superb tort festiv. Sărbătoriților le doresc din suflet un sincer și călduros la mulți ani, să fie sănătoși și să se bucure de dragostea și ajutorul copiilor, nepoților și strănepoților și să fie fericiți și de aici înainte. Din partea mea vor avea ușa Primăriei deschisă oricând vor avea nevoie de ajutor”, ne-a spus primarul Adrian Budeanu.

Momente muzicale de excepție au bucurat sufletele mirilor. Cu o forță legendară și o voce extraordinară, îndrăgita folcloristă Marioara Man Gheorghe și Mihaela Petrache, cu delicatețea și talentul unui solist desăvârșit, au oferit auditoriului un spectacol de vis.

“Este o mare bucurie să vezi oamenii împreună, că s-au iubit atâția ani și și-au dedicat viața pentru acest țel, de a fi împreună. Clinceniul este o familie minunată. O iubesc pentru că eu cunosc acești oameni, am crescut cu ei, îi văd la sfânta biserică și nu numai. Atunci când au nevoie de ceva, eu sunt alături de ei. Sunt mulțumită și dau mulțumire lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat să fiu în această comună, să fiu aproape de sufletele lor, să le aduc mângâiere sufletească prin talentul pe care mi l-a dăruit. Astăzi am cântat doar pentru ei, pentru vârstnici. De aceea, am ales doar melodii din repertoriul specific lor, părinților, bunicilor. Am vrut să-i trec prin toate etapele vieții, să-i fac să retrăiască bucuria de la începutul căsătoriei lor. Sunt fericită pentru tot ce se întâmplă aici”, ne-a spus interpreta Marioara Man ­Gheorghe. La ceas aniversar, bunicilor din Clinceni le-a fost aproape și deputatul Thuma Hubert, candidatul PNL la Consiliul Județean care le-a și adresat gândurile sale alese.