”Vom face curățenie în case, în curți, pe drumuri, în păduri și pe cursurile de apă. Este o campanie care se adresează tuturor românilor, de la copii, la cei maturi, din toate gospodăriile și din toate colțurile țării. Am identificat locurile unde desfășurăm activități de igienizare și asigurăm predarea deșeurilor, în condițiile legii”, a spus primarul comunei Nuci, Vasile Georgel.

Acesta s-a aflat pe 2 mai, în cadrul campaniei ”Curățăm România”, alături de muncitorii 3R Green și de câțiva beneficiari de venit minim garantat, cu drept de muncă, din localitate, pe DJ 101, între Lipia și Nuci, pentru a strânge deșeurile abandonate.
Campania Ministerului Mediului își propune să schimbe percepția și atitudinea instituțiilor, a factorilor de răspundere și a cetățenilor din comunitățile unde se desfășoară – asupra problematicii deșeurilor. Și pare că reușește, dacă observăm doar ziua de 2 mai 2022, când la nivelul întregului județ au avut loc acțiuni de ecologizare. ”Să-i responsabilizăm și să-i implicăm activ pe toți partenerii și pe toți beneficiarii, în scopul colectării selective a deșeurilor abandonate și pentru predarea acestora într-un mod corect și prietenos cu mediul. Să oferim un model de bună practică și ­să-i familiarizăm pe cetățeni cu modalitățile de valorificare a deșeurilor și cu posibilitățile de colectare la nivel local și național”, apreciază inițiatorii campaniei naționale.