În cadrul campaniei „Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului în data de 4 aprilie, prin ministrul Tanczos Barna, localitățile ilfovene au răspuns „prezent!”, luni 2 mai și au organizat campanii de ecologizare în toate comunele și orașele din județ. Printre acestea s-a numărat și comuna Dragomirești Vale care, cu sprijinul societății de salubrizare 3 R Green, a organizat o campanie de curățenie în localitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, mai mulți angajați ai societății amintite, „înarmați” cu trimmere și saci de gunoi, s-au îndreptat către zona unei străzi din Dragomirești cu nume de floare: Strada Crăiței. O destinație cum nu se poate mai nimerită, având în vedere că acest drum comunal fusese asfaltat de curând și contrasta nepotrivit cu bălăriile și gunoaiele aruncate de o parte și de alta de cetățeni certați cu bunul simț.
Iar rezultatul a fost unul cât se poate de reușit, după ce „armata de cosași” care a „decimat” buruienile și bălăriile care invadaseră zona și cea de „culegători” care a adunat peturi, cutii, pungi, hârtii, ba chiar și bucăți din ceea ce părea un cearceaf „înghițite” apoi de „burțile” lacome ale sacilor menajeri au făcut curățenie lună, cum se spune în popor. Iar ca lucrurile să se desfășoare potrivit planului de bătaie întocmit de reprezentanții 3R Green și cei a primăriei, întreaga activitate a fost coordonată de viceprimarul localității Dumitru Ilioiu și de Ionuț Valentin Anghel, manager de transport și logistică la firma 3R ­Green.
„Suntem aici, pe această stradă frumoasă care a fost asfaltată, la o campanie de strâns deșeuri, peturi și alte res­turi aruncate la întâmplare de oameni lipsiți de o minimă educație. Strada Crăiței îi zice. Noi avem în comună numai nume de fete! Ne dorim să fie curat în comună, să fie frumos! Noi am mai organizat astfel de campanii pe plan local și vom continua să mai susținem astfel de campanii, pentru că dorim să protejăm mediul în care trăim. Cu acest prilej doresc să fac un apel către comunitatea noastră, către locuitorii comunei și către cei care au venit și s-au stabilit aici: să facem front comun și să avem grijă de mediu, să menținem curățenia din această localitate care este, nu-i așa, «casa» noastră, să ne creăm condiții optime de trai”, ne-a transmis  Dumitru Ilioiu.