Cu trei luni în urmă, clubul sportiv din Otopeni a decis să-și diversifice activitatea. Astfel a fost înființat un studiou Pilates, filială a «Shape Art Pilates București», al cărui antrenor și coordonator este Răzvan Ciobanu.

 

Articol publicat în ediția printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 345.

Vezi aici și varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/04/compressed_14-15_bun-1.pdf

2

„Pilates este un sistem de exerciții creat de cel care i-a dat și numele. Practic, acesta este o ramură a gimnasticii. Este, totuși diferită de gimnastica clasică sau de cea așa-zisă «suedeză». Este mai puțin dinamică, sunt evitate mișcările cu impact, se pune accent pe cursi­vitate pe elemente de forță și mobilitate. Acest sistem are avantajul că, pe de o parte, te ferește de accidentări, iar pe de altă parte are o adresabilitate foarte largă: de la cei care au trecut prin recuperarea prin kinetoterapie, până la sportivii de performanță. De asemenea, este foarte bun pentru remodelarea corpului și pentru menținerea tonusului muscular. Studioul nostru este echipat cu aparate specifice, cum ar fi Alegro 2 Reformer, Exo Chair, Ladder Barrel sau Pilates Arc”, ne explică Răzvan Ciobanu.

Irina Philit-Voinescu adaugă: „Pilates este binevenit pentru pregătirea fizică a copiilor și tinerilor care fac tenis de performanță aici, mai ales pe partea de mobilitate. Totodată, am primit semnale că în această zonă a orașului Otopeni există foarte multe doamne care doresc să practice acest gen de activitate fizică.”

Tarifele, susțin gazdele noastre, sunt accesibile. Astfel, pentru o oră tariful este de 120 de lei, pentru o persoană sau 100 lei/persoană pentru un grup de două persoane. Pentru un pachet de 10 ore, prețul este de 1.050 lei/persoană respectiv, pentru grup – 800 lei/persoană, iar pentru 20 de ore – 1.950 lei/persoană, respectiv 1.400 lei/persoană.