Clubul „ZBOR_LTDD“ (Zâmbet, Bucurie, Onestitate, Responsabilitate), al Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu“ din Buftea, parte a Clubului de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri (IMPACT), din cadrul Fundaţiei Noi Orizonturi, format din 24 de copii, coordonaţi de către profesorii Carastanef Rodica, Florica Gorgan şi Amalia Marin – a derulat, de la momentul înfiinţării, mai multe proiecte frumoase, de care locuitorii din Buftea îşi amintesc cu plăcere. 

În cadrul primului dintre acestea – „Tradiţii şi obiceiuri din Muntenia“ – timp de o lună, elevii şi profesorii au cusut, tricotat, croşetat, au făcut vizite de „lucru“ la diverşi meşteşugari din Buftea (cizmari, potcovari, croitori sau tâmplari), iar la final s-a organizat un târg cu produsele executate de elevi, în piaţeta din faţa Primăriei.

În proiectul – „Vine teatrul pe la voi!“ – copiilor din Buftea li s-a adus, la ei „acasă“, teatrul de păpuşi!

A urmat, la finele anu­lui trecut – „Caravana „Dăruind bucurie vei primii zâmbete”“ și se pregăteşte, pentru anul 2016, proiectul „Cine nu are bunici să adopte!“.

Proiectul „Caravana „Dăruind bucurie vei primi zâmbete”“ s-a desfășurat pe 16 decembrie 2015, iar ajutoarele Moșului – pentru că ideea proiectului a fost aceea de a pregăti daruri pentru Sărbători – au început pregătirile încă din luna octombrie. Fiecare elev sau elevă din Club și-a asumat sarcina să confecționeze daruri: brăduți şi globulețe din ață,  săculeți cu lavandă sau cu petale de trandafir, cusute în punct încrucișat, mănuși, botoșei, ciorapi, vestuțe, fulare. Crăciunița (Ana Maria Tănase, clasa a XI-F) s-a ocupat de trierea scrisorilor, iar cei doi reni și  cei doi spiriduși, de programul artistic. Mașina Primăriei Buftea (sau caleaşca Moşului), pusă la dispoziție de către primarul Gheorghe Pistol, a făcut, mai întâi, opriri prin stațiile de autobuz din oraş, unde locuitorilor li s-au înmânat darurile „hand made“ confecţionate de membrii Clubului.

Și, pentru ca Moșul trebuia să-și mai tragă sufletul (un tânăr basarabean la origine – Ion Blănari, de la clasa a X-a), caravana s-a oprit în piațeta din fața Primăriei. Aici, alături de colegii din Ansamblul folcloric „Floricica“, coordonat de profesorul Cornel Gănescu, s-au pus opincile la joc! Moșul nu l-a uitat nici pe primarul Gheorghe Pistol, care, după ce a vizionat programul artistic… n-a rezistat impulsului de a „hori“ alături de membrii Clubului şi de directorul liceului, Tănase Stanciu. Drept mulțumire, primarul a oferit dansatorilor câte o pizza.

La „ceas“ de bilanț, s-a concluzionat că, elevii au fost încântați de prestația lor, uimiți de licărirea de bucurie pe care au văzut-o în ochii celor care au primit darurile lor şi de zâmbetul celor care i-au privit în timpul programului artistic…și mulţumiţi de darul comestibil primit, la rândul lor.