@ Crăciunul în mica biserică a satului a fost ca un vis frumos din care va rămâne pentru totdeauna amintirea bunătății și generozității @ De la Moșul cel bun, copiii au învățat adevărate lecții de iubire și prețuire

Moș Crăciun i-a susprins în cel mai minunat mod și pe copiii din satul Dimieni, al comunei Tunari. Cu desaga plină de daruri frumoase și utile în același timp, Moșul cel bun le-a adus micuților și familiilor acestora, momentele magice de Crăciun.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr.581, ediția print

Sâmbătă, 25 decembrie. Prin generozitatea părintelui Vasile-Cristian Bolea, parohul Parohiei Dimieni și alți câțiva creștini cu suflet mare, copiii satului au avut parte de o zi plină de farmec. Micuții care s-au împărtășit întâi cu bucuria slujbei religioase ce a avut loc în biserica închinată Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în dimineața zilei de Crăciun, au intrat în feeria sărbătorilor de iarnă, alături de cei dragi inimilor lor. Clipele petrecute aici s-au dovedit, pentru ei toți, un minunat prilej de a păși într-o lume de basm, care le-a oferit adevărate lecții de iubire și prețuire. Imagini desprinse parcă din povești au creat un superb tablou care ilustra inocența și frumusețea copiilor din această localitate. ­Plini de emoții, co­piii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun în biserică, apoi ­l-au îmbrățișat și au încercat să-i arate cât de multe au învățat ei în anul care avea să se încheie. Și, pentru că l-au convins că au fost cuminți, și-au primit darurile mult așteptate. Marea întalnire cu faimosul bătrânel care abia ducea în spinare sacul cu daruri, a fost o încântare pentru co­piii ­care-l priveau cu atâta dragoste. La plecarea Moșului generos, momentele magice de la Dimieni aveau să devină un vis frumos din care va rămâne pentru totdeauna amintirea bunătății și generozității acestuia, trăsături care înnobilează și fac cât toate minunile ­lumii.

Bucuria Nașterii Domnului a umplut inimile tuturor

Cu dragostea-i părintească ce-l caracterizează din plin, părintele paroh a reușit, și de data aceasta, să aducă mari bucurii copiilor, de sărbători. „Mai întâi a venit Moș Nicolae, pe 5 și 6 decembrie, la marea majoritate a copiilor din sat, precum și la toți credincioșii care au participat la slujbă de Sfântul Nicolae. Moșul a fost ajutat de doamna preoteasă Măgduța împreună cu doamna Sorina, prietena bisericii noastre, precum și de domnul primar Cristian Niculae, care a umplut sacul Moșului cu de toate. Apoi, Moș Nicolae a promis că va veni la noi și Moș Crăciun, ceea ce s-a întâmplat negreșit. Moș Crăciun a venit și mai încărcat, ajutat de aceleași persoane bune de care am amintit mai sus, precum și de robii lui Dumnezeu, Cosmin și Mădălin, teologi, colegi de-ai mei, Elena cu prietenele ei, Corina și Mihai cu familia și prietenii, Răzvan și Manuela cu familia. Moș Crăciun a venit, după slujba de Nașterea Domnului, și s-a așezat lângă bradul din biserică. A ascultat poeziile spuse de copii și i-a felicitat, oferindu-le darurile dulci. În total, Moșul a împărțit copiilor 50 de pungi cu daruri, iar celor mari, părinți și bunici, 100 de pungi. Apoi a plecat înapoi înspre Răsărit, rămânând o taină venirea și plecarea lui, o taină dulce a vieții noastre! Să rămână în inimile noastre, ale tuturor, bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, a colindelor și a darurilor oferite și primite. Moș Crăciun a venit exact în ziua de Crăciun, după slujbă (slujba a fost între orele 07:00-10:30, iar Moșul a venit între orele 10:30-11:00). Iar copiii au mers la colindat două zile (pe 23 și 24 decembrie, între orele 10:00-14:00), coordonați de doamna preoteasă. Totodată copiii au venit să se spovedească și să se împărtășească, în Ajunul Crăciunului, între orele 08:00-10:00, până să plece la colindat”, ne-a spus părintele paroh Vasile-Cristian Bolea.