Trăim într-un secol în care ușurința cu care ne mișcăm dintr-un loc într-altul și accesibilitatea spre cât mai multe destinații au devenit indispensabile. În aceste condiții, transportul în comun nu ar trebui să constituie doar o simplă prestare de servicii către populație, ci o activitate de interes major pentru orice localitate. Gheorghe Covrigea, noul primar al comunei Berceni, a conștientizat importanța transportului pentru locuitorii comunei și, în doar 4 luni de la începerea mandatului său, va reintroduce curse RATB care vor face legătura cu Bucureștiul.

Astfel, la mijlocul lunii octombrie, va începe să circule linia preoră­șe­nească 418 care va pleca de la stația Mamina (comuna Berceni) și va întoarce la Romprim (București).  „Zilnic, se vor efectua 20 de curse, la un interval de 40-45 de minute. Costul unei călătorii va fi de 1,5 lei, în timp ce un abonament întreg va costa 70 de lei, iar unul redus 35 de lei. În fiecare autobuz vor fi prezenți supraveghetori au­torizați, care se vor asigura că toți călătorii vor valida cardurile”, ne-a declarat primarul Gheorghe Covrigea.

În comuna Berceni, vor fi opt stații, pe o rază de trei kilometri – pe lângă cele șase stații care au existat și în trecut, se vor introduce două noi,  în Cartierul Nou și Cartierul Mamina. „Cu timpul, mulți oameni se vor lămuri că acest mijloc de transport este foarte util și își vor lăsa mașinile acasă. Dacă înainte mergeau cu mașina personală până la cea mai apropiată stație de metrou, acum pot lua RATB-ul care va trece pe lângă trei stații de metrou: Berceni, Dimitrie Leonida și Apărătorii Patriei”, completează Daniel Alexandru, viceprimarul comunei Berceni. În plus, pentru a atrage tinerii, cei doi și-au propus să doteze linia 418 cu internet wireless.

 

Nimic nu se pierde, totul de transformă

Parcul de lângă stadion a intrat și el în refacere totală. ”Am făcut curățenie pe o suprafață de 5000 de mp, atât cât va avea noul parc (cel vechi se întindea pe o suprafață de doar 400-500 de mp), am desființat aparatele vechi, am obținut studiul de fezabilitate și am elaborat deja un plan.  În parc vom construi și un centru de joacă pentru tot felul de activități, cum ar fi aniversarea zilelor de naștere ale copiilor”, mai spune Gheorghe Covrigea.

Pentru că primarul își dorește să realizeze multe lucruri cu cât mai puțini bani, nu a aruncat pavajul scos din vechiul parc, ci îl va folosi pentru realizarea unui trotuar de 400 de metri într-o zonă în care nu a existat niciodată trotuar:  în cartierul Mamina, dinspre strada Lebedei către stația de autobuz. „Am achiziționat doar bordurile pentru că am reușit să recuperăm circa 90% din pavajul din parcul vechi. Acesta este primul trotuar realizat în comuna Berceni în ultimii 60 de ani”, ne‑a explicat viceprimarul Daniel Alexandru.

Educația, o prioritate pentru noul edil

Așa cum promitea acum câteva luni, primarul din Berceni a început și lucrul la noua școală gimnazială. „Școala veche a fost demolată, am primit studiu de fezabilitate și am întreprins toate demersurile necesare pentru a ne apuca de construcție. Preconizăm că până la finele anului în curs vom începe deja să turnăm fundația și placa de jos, iar în primăvara lui 2017 vom lucra la zidărie. Ne dorim ca la începutul anului școlar 2017-2018 copiii care au fost obligați să parcurgă distanța până la școala numărul 1, să revină aici, în noua școală”, ne-a mai precizat Gheorghe Covrigea.

Noua școală va deține 4 săli de clasă la parter și la etaj, în timp ce la mansardă va beneficia de o sală multifuncțională care va putea fi folosită atât pentru festivități, cât și la orele de educație fizică. Oficialii nu au uitat nici de cealaltă școală a comunei, școala numărul 2, unde s-a schimbat gazonul sintetic de pe terenul de sport. Un alt proiect aproape finalizat este un after-school, amenajat într-o clădire nefolosită de ani de zile. Acest after-school are o capacitate de 50 de locuri și va fi inaugurat în luna noiembrie.

 

Primul bancomat din Berceni

Pentru că, în prezent, nu există niciun bancomat în comuna Berceni, iar foarte mulți dintre locuitorii comunei își încasează salariul pe card,  s‑au făcut toate demersurile pentru instalarea unui bancomat la primărie. Acest dispozitiv va putea fi funcțional spre finalul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie.

 

Fotbal de “Viitor” în comuna Berceni

Deoarece a renunțat la finanțarea echipei de Liga a II-a, ACS Berceni, noul primar a decis în­ființarea unei echipe de liga a IV-a: ACS Viitorul Berceni. Această echipă are în componență doar locuitori ai comunei, pa­sionați de fotbal, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. În plus, primăria se va ocupa în continuare de întreținerea bazei sportive și va sprijini financiar grupele de copii care practică fotbal la asociația sportivă.