Prin generozitatea reprezentanților PLAFAR și a membrilor Crucii Roșii Ilfov, copiii aflați în grija asistenților din centrele de plasament, bătrânii din aziluri și familiile defavorizate din Ilfov și-au petrecut Sărbătorile de Iarnă acordând o atenție deosebită stării de sănătate. Numeroase cutii cu ceaiuri care cresc imunitatea în sezonul rece și sticle cu siropuri din plante necesare în tratamentul simptomelor chinuitoare ale răcelii și gripei de sezon și nu numai, au ajuns la aceștia, în pragul Crăciunului.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov, ediția print

A devenit deja o tradiție ca membrii Crucii Roșii Ilfov să aducă un strop de bucurie și un plus de sănătate oamenilor din județ, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului. Cu doar câteva zile înaintea marii sărbători creștine, ilfovenii instituționalizați și cei care trăiesc în familii greu încercate au primit, pe lângă cozonacii aromați, portocalele parfumate și revigorante și tot felul de produse alimentare tradiționale, foarte multe daruri pentru sănătate. Crucea Roșie Română Filiala Ilfov a semnat un parteneriat cu cel mai mare producător de ceaiuri din România, prin intermediul căruia ­pungi pline cu produse medicinale au fost dăruite nevoiașilor.

“Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Iarnă, Socie­tatea Națională ­PLAFAR S.A., companie aflată în subordinea Ministerului Economiei, reprezentată de domnul Lucian Bitoleanu, în calitate de director general, vine în sprijinirea familiilor defavorizate și a centrelor de copii și bătrâni din județul Ilfov. Acțiunea socială are ca scop încurajarea consumului de produse naturiste pentru prevenirea îmbolnăvirii și îmbunătățirea stării de sănătate. În acest sens, Societatea Națională PLAFAR S.A. a donat Societății Naționale de Cruce Roșie Română Filiala Ilfov ceaiuri medicinale și siropuri naturale care au fost distribuite Căminului de Bătrâni din Periș, Căminului de Bătrâni Sfântul Nicolae, din orașul Buftea, Centrului Medical Domnești, Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Tâncăbești și altor centre din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov”, ne-a spus Niculae Mihalache, directorul Crucii Roșii Filiala Ilfov.

Doar 30% dintre români previn bolile cu ceaiuri și siropuri

Spre deosebire de alte tipuri de ceai, cele naturale conțin numai frunze uscate, bucăți de fructe coapte, flori, ierburi, nuci și alte plante care să aromatizeze băutura și să ofere o serie de avantaje în urma consumării lor. Acestea nu conțin cafeină. Ele au efect terapeutic. Relaxează, revigorează și ameliorează anumite boli. În funcție de plantele conținute, aceste ceaiuri contribuie la terapia bolilor cardiace, ameliorează problemele digestive, detoxifică organismul, consolidează sistemul imunitar, furnizează antioxidanți, cresc nivelul de energie și revigorare a organismului, diminuează stresul, contribuie la evitarea răcelilor, stimulează funcția organelor interne și ameliorează episoadele de insomnie. Teiul, mușețelul, urzica, gălbenelele, cimbrișorul, busuiocul, socul, salcia, salvia, cătina, scorțișoara și ghimbirul sunt plantele cel mai frecvent folosite la prepararea ceaiurilor. Potrivit celui mai recent studiu realizat de specialiștii în domeniu, aproape jumătate dintre români folosesc în mod frecvent produse naturiste pentru tratarea și prevenirea anumitor afecțiuni. Dintre aceștia 46% își administrează produsele naturiste pentru tratarea anumitor afecțiuni și doar 30% pentru prevenire.