Deputatul PSD Victor Ponta a anunţat, miercuri, în plen, iniţierea de către USL a unui protest parlamentar, arătând că reprezentanţii PSD şi PNL vor fi prezenţi în orele de program la Camera Deputaţilor, dar nu vor participa la lucrările acestui for legislativ

Ponta a spus că în privinţa acţiunilor parlamentare externe, parlamentarii USL “îşi vor reduce prezenţa doar la acele acţiuni care ţin de reprezentarea României la structurile internaţionale şi la acţiunile de protocol”.

La rândul său, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că, începând de miercuri, grupurile parlamentare USL se vor alătura “masei inepte”. “Vom intra în grupul viermilor care rod la temelia puterii şi, sigur, vom purta cu demnitate acel apelativ de ciumpalaci”, a menţionat el, declarându-se surprins de reacţia parlamentarilor puterii, care “au mai avut forţa” să glumească după anunţul făcut de opoziţie.

Ponta a precizat că parlamentarii opoziţiei vor vota, miercuri, constituirenoului Birou Permanent al Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a prezentat şi motivaţile protestului parlamentar iniţiat de opoziţie, una dintre aceste motivaţii fiind numărul de legi adoptate prin asumare, dar şi “furtul repetat la vot şi încălcarea procedurilor de către Roberta Anastase”.

“Considerăm că prezenţa noastră la lucrările plenului, Comisiilor şi Biroului Permanent poate să aibă loc în măsura în care Camera Deputaţilor revine la rolul său de a vota legi”, a spus Victor Ponta.

El a mai spus că protestul parlamentarilor poate înceta la declanşarea procedurilor de alegeri anticipate sau la o eventuală procedură de suspendare a preşdintelui României.

Preşedintele PSD a mai spus că parlamentarii USL vor participa la vot în Camera