Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, au anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că reprezentanţii acestor grupuri iniţiază un prostest parlamentar.

El a reclamat faptul că reprezentanţii pu­terii nu au respectat algoritmul în cazul numirii unor membri în unele instituţii subordonate Parlamentului. Liberalul a arătat că parlamentarii USL vor participa, totuşi, la lucrările Parlamentului în cazul dezbaterii unor eventuale moţiuni, la procedurile legate de organizarea unor eventuale alegeri anticipate.

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii din opoziţie vor participa la contestarea unor legi la Curtea Constituţională, la dezbaterea unor tratate importante pen­tru România şi, dacă se va pune în discuţie, suspendarea preşedintelui României.
“La Biroul Permanent şi în plen vor parti­cipa liderii grupurilor parlamentare”, a mai pre­cizat Puiu Haşotti. “În fiecare luni, însă, vom veni în plenul Se­natului pentru a arăta în continuare că protestul nostru va continua”, a spus el, adăugând că parlamentarii USL vor continua să adreseze interpelări şi să facă declaraţii politice.

Haşotti a anunţat, de asemenea, că parlamentarii USL îşi vor dona indemnizaţiile şi toate drepturile care li se cuvin pe perioada protestului. Fiecare este liber să doneze aceste drepturi unde crede. De exemplu, la SMURD”, a arătat acesta.