În contextul activităților de educație pentru promovarea integrității, pe care Direcția Generală Anticorupție (DGA) le desfășoară potrivit Ordinului ministrului Afacerilor Interne nr. 62/2018 privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a corupției și de educație pentru promovarea integrității în cadrul MAI, în perioada 4 noiembrie – 3 decembrie a.c., ofiţerii DGA pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov au desfășurat 48 de sesiuni de informare cu absolvenţii şcolilor de şoferi care au sediul în Capitală și pe raza Ilfovului.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 480

La aceste activități au participat 809 aspiranţi la statutul de conducător auto, dintre aceștia 257 aparținând unor școli de șoferi din Ilfov. Le-au fost prezentate atribuţiile şi competenţa Direcţiei Generale Anticorupţie, cauzele și consecințele faptelor de corupție, modalitățile în care acestea pot fi sesizate autorităților competente, dar mai ales importanța acestui
demers civic din partea oricărui cetățean. Activităţile au fost desfăşurate la sediile S.P.C.R.P.C.I.V București și Ilfov în baza unui Plan comun de acţiune cu Instituția Prefectului Municipiului Bucureşti, precum și Instituția Prefectului Judeţului Ilfov, în vederea punerii în aplicare a obiectivului general prevăzut de Planul de integritate pentru implementarea la nivelul M.A.I., în perioada 2017-2020, a Strategiei Naţionale Anticorupţie, şi anume: „Creşterea integrităţii şi reducerea vulnerabilităţilor şi a riscurilor de corupţie în domeniul regim permise de conducere şi înmatriculare vehicule”.
Profitând de faptul că în această perioadă Direcția Generală Anticorupție desfășoară Campania națională de informare și conștientizare anticorupție „TU POŢI FACE LUMINĂ!”, ofițerii au distribuit materiale preventive și de promovare a Call center-ului anticorupție 0800.806.806 atât absolvenţilor şcolilor de şoferi care participau la susținerea
examenului teoretic în vederea obținerii permisului de conducere, cât și celorlalte persoane în calitate de beneficiare ale serviciilor prestate de către S.P.C.R.P.C.I.V. Ilfov, aflate la ghișeele instituției.