Cel puțin așa afirmă primarul Marian Ghene. Domnia sa spune că în Consiliul Local s-a votat o strategie prin care, până la termenul amintit, locuitorii localității să beneficieze de apă, canalizare gaze și drumuri asfaltate, în totalitate.

Pentru asta, edilii comunei pun la bătaie toate cele 5,4 milioane care reprezintă bugetul comunei. Pe lângă acestea, ei se așteaptă ca la încheierea exercițiului buge-tar să beneficieze în total de 12,5 milioane de lei, prin atragerea de fonduri europene și alte fonduri extrabugetare. Până una, alta, primarul spune că primul pas a fost făcut. Rețeaua de gaze naturale a fost finalizată în totalitate. Ea a fost realizată de o firmă din Câmpina, ProGaz, care o și administrează în prezent, urmând ca investiția să se amortizeze în 20 de ani. Dar prioritatea cea mai mare este canalizarea și alimentarea cu apă a celor 6000 de locuitori ai comunei. Pentru că în ultima perioadă, pe teritoriul localității au apărut cartiere noi, rețeaua actuală este subdimensio­nată. Prin urmare, primăria a făcut demersuri pentru accesarea fondurilor UE, prin Măsura 322, pentru extinderea și redimensionarea rețelei. Tot cu astfel de fonduri se vor asfalta, anul acesta, încă 6 kilometri de drumuri comunale din cei 10 rămași de moder-nizat. Salubrizarea a fost și ea rezolvată, la prețuri extrem de avantajoase. Astfel, firma Saltrans, care se ocupă de aceste servicii, încasează de la fiecare persoană suma de 2 lei pe lună, iar cetățenii sunt foar­te mulțumiți.

Un of tot mai are primarul Marian Ghene. Transportul. Domnia sa spune că modul în care ARR a licitat licențele transportatorilor nu a ținut cont de nevoile cetățenilor comunei și nici de părerea consiliului local. În primul rând, mijloacele de transport sunt subdimensionate. „Ță­ranul se mai duce și el la oraș cu o lădiță, două, de roșii. Unde să le pună? Dubițele sunt neîncăpătoare și supraaglomerate”, spune nemulțumit primarul. De aceea așteaptă cu nerăbdare să participe la licitațiile de transport organizate de ARR în anul 2013, unde, este sigur, va putea negocia condiții mai bune pentru transport.

Așadar, din spusele edilului din Berceni, comuna se îndreaptă către o direcție bună. Marian Ghene ne-a spus că este sigur că, în doi – trei ani comuna se va afla la standarde similare cu cele din Uniunea Euro­peană.