Industria cinematografică internațională a intrat în linie dreaptă pentru cel mai important eveniment al său: Gala Premiilor Oscar. Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 și Digi Film vor transmite, în direct și în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film care va avea loc pe 26 februarie.

Așadar, sosirea vedetelor pe covorul roșu din fața renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ținutele și Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 și Digi Film, de la ora 02:00 și până în jurul orei 06:30.

În pregătirea acestui moment, Digi24 și Digi Film vor transmite, marți, 24 ianuarie, de la ora 15:18, Nominalizările la premiile Oscar 2017, care sunt prezentate anul acesta de artiști laureați sau nominalizați în anii anteriori: Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman și Ken Watanabe. Ei se vor alătura lui Cheryl Boone Isaacs, președinta AMPAS.

Posibile nominalizări
Criticii și publicul cinefil se așteaptă la câteva nominalizări date ca sigure: La La Land, Fences și Manchester by the Sea pentru cel mai bun film, Casey Affleck și Denzel Washington pentru actor în rol principal, Natalie Portman, Emma Stone sau Meryl Streep pentru actriță în rol principal, precum și Moana și Kubo and the Two Strings pentru animație se vor regăsi, cel mai probabil, printre anunțurile din 24 ianuarie.

Oscarurile – premiile Academiei Americane de Film – se decernează încă din 1929 și sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de țări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplătește cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an.