Complexul ”Two Lakes Two Brothers” Tâncăbeşti a finalizat calendarul competițional privind concursurile naționale și internaționale de pescuit sportiv care se vor disputa pe lacurile Tâncăbești 1 și Tâncăbești 2 în anul 2013, având un număr de 23 de competiții printre care și multe cu scop caritabil.

Ca și în anii trecuți, campaniile de sprijinire prin donații a oamenilor din zonele afectate cu sume strânse din organizarea de competiții de pescuit sportiv va conti-nua, așa cum s-a întâmplat în perioada 2007-2010 în cazul întrecerilor Help for Timiș, Help for Suceava, Help for Botoșani. 

De asemenea, va continua seria de competiții de pescuit sportiv Help for Children care, în acest an, vor ajunge la edițiile VII, VIII si IX. Toate fondurile strânse atât din taxa de participare la competiție cât și din donații extra competiție vor fi donate unor cazuri spe­ciale mai ales din Snagov și din Periș.

Frații Ovidiu și Vlad Parfene vor susține în con­tinuare campania “ÎM­PREUNĂ PENTRU CEI MICI” în care se vor strânge fondurile necesare pentru renovarea şi dota-rea blocului operator al Clinicii de chirurgie “Alexandru Pesamosca” din spitalul Marie Curie.

Zona de protecție a lacului este, în continuare, ocupată de rechinii imobiliari

Problemele legate de zona de protecție a lacurilor Tâncăbești nu au fost, din păcate, încă rezolvate. Cu toate că autoritățile locale din Periș și Snagov au făcut afirmații și promisiuni ferme pentru rezolvarea situațiilor litigioase cu privire la confiscarea frauduloasă a zonei de protecție a lacurilor Tâncăbești 1 și Tâncăbești 2 de către rechinii imobiliari Cristea Ștefan, Mioara Mantale – pe teritoriul administrativ al comunei Periș și Dumitru Simion, Dumitru Ștefan, Yannis Jean Valvis, Băicoianu Ion pe te­ritoriul administrativ al comunei Snagov, până acum nu s-a luat nicio măsură. 

În  ciuda miilor de semnături adunate pe site-ul ­Petitieonline.ro, auto­ri­tă­țile continuă să rămână surde și mute la abuzurile care au avut loc la Complexul ”Two Lakes Two Brothers”.

Ce poate fi mai concludent decât declarația directorului postului de televiziune PVTV, Andrei Vlădeanu, care a spus: ”Oriunde am fost în Europa și în lumea asta, am observat că localitățile mai mici din jurul lacurilor de pescuit și de agrement, unde se face turism în general, ei bine aceste zone, aceste localitati mici s-au ridicat și s au dezvoltat pe: turism, evenimente, hobby-uri, și nu pe vile ridicate pe malul acelor lacuri.”

Unul dintre petițio­nari, Adrian Claudiu Barcan spunea în petiția sa: “Să fim uniți împotriva distrugerii naturii, lăsând la o parte interesele financiare și afi­nitățile, preferințele fiecăruia dintre noi, pescarii. Chiar dacă nu mulți reușesc să pescuiască pe acest lac frumos (o parte din cauza taxei, altă parte din cauza dotării și experienței și alții din cauza lipsei de relații și cunoștințe), eu vă propun să ne unim forțele neinteresat în a proteja ce mai avem. Pentru că nu puține sunt exemplele de lacuri devastate și golite de pește, exploatate și vândute pe nimic, lacuri dragi nouă pe care acum ceva timp am pescuit și am prins peşte mult peste așteptări.”

A început ­popularea cu pești 10+ pe Tâncăbești

Dar,  mai sunt și vești bune. Pentru a păstra prestigiul bălții Tâncăbești în ceea ce privește mărimea impresionantă a capturilor de aici, frații Parfene au început po-pularea cu crapi de peste 10 kg.  Acțiunea a demarat pe 30 ianuarie, primul exemplar eliberat în ape a fost un crap de 16,3 kg (foto sus) care a fost botezat cu zăpadă și i s-a făcut patul de iernat sub pontonul 0. Fir întins tuturor!

CALENDAR COMPETIŢIONAL 2013

Nr. Denumire competiţie                                         Perioada

1 Meet Carp Cup – Ediţia a 4-a 2 – 5 Aprilie

2 Lot Italia 8 – 15 Aprilie

3 Cupa SBS – Ediţia a 6-a 15 – 19 Aprilie

4 Trofeul Tâncăbeşti 23 – 26 Aprilie

5 Concurs Caritabil Snagov

– Toate fondurile strânse vor fi donate 31 Mai – 2 Iunie

6 Lot Anglia – KEVIN NASH 3 – 12 Mai

7 CRAPMANIA – Ediţia a 11-a 13 – 17 Mai

8 SOMNMANIA – Ediţia a 11-a Calificări World Catfish

Classic– Spania – Fluviul Ebro 20 – 24 Mai

9 Cupa Seniorilor – Ediţia a 5-a 28 – 31 Mai

10 Cupa 1 Iunie – Ediţia a 11-a 1 Iunie

11 Senior Trophy – Ediţia a 8-a 10 – 16 Iunie

12 Concurs Caritabil Periş – Toate fondurile strânse vor

fi donate pentru modernizarea spitalului Periş 21 – 23 Iunie

13 Campionatul Naţional Studenţesc – Ediţia a 5-a 25 – 28 Iunie

14 Lot Grecia 1 – 5 Iulie

15 Open Tâncăbești – Editia a 10-a 23 – 26 Iulie

16 GALA CRAPULUI ROMÂNESC –

Romanian Carp Awards – Ediţia a 3-a 5 – 10 August

17 Cupa Internaţională de Boilies –

Slovenia / Misel Zadravec 19 – 23 August

18 DEBUTMANIA – Ediţia a 7-a 3 – 6 Septembrie

19 Concurs Caritabil SIDA – Toate fondurile strânse vor fi donate pentru blocul operator              al Clinicii de chirurgie “Alexandru Pesamosca”

din spitalul Marie Curie. 1 3 – 15 Septembrie

20 Cupa CPK 16 – 20 Septembrie

21 BOILIESMANIA – Ediţia a 11-a 30 Sept – 4 Oct

22 Two Lakes Cup – Ediţia a 4-a 7 – 11 Octombrie

23 Lot Germania 28 Oct – 3 nov