Pe doamna primar am găsit-o muncind (la propriu) la una din grădinițele din comună. Am reușit totuși să stau puțin de vorbă cu domnia sa și am aflat că la Dascălu localnicii își doresc multe.

Dar nu putem face totul și nu putem mulțumi pe toată lumea deopotrivă, ne lămurește dna Doina Mănăilă. Sunt la al treilea mandat aici și, credeți-mă, încerc să fac, puțin câte puțin, tot ce-mi propun. Din păcate, populația comunei este îmbătrânită, aproape 60% dintre oameni sunt de vârsta a treia, pensionari care se ocupă cu le-gumicultura în gospodărie. Tinerii termină gimnaziul aici și se îndreaptă către liceele din Capitală, unde rămân să și muncească. Ei se reorientează, dar nu sunt receptivi pe cât ar trebui să fie. Nici programele de ajutor cu fonduri europene nu-i atrag. Avem până acum doar 2 proiecte pe apicultură depuse la primărie. Nimic mai mult.

Poate că în următorii ani s-o mai schimba ceva. Și fondurile se mișcă greu. Acum trei ani s-a început un program de lucrări pentru canalizare pe axa 3 P.O.R. (Pro-gramul Opțional Rural), dar acum de-abia au avut loc licitațiile. 

De asemenea, avem în derulare un proiect de consolidare reabilitare și construcție a sălii de sport, dar ne dorim și utilarea laboratoarelor școlii. 12 firme s-au pre-zentat la licitație și încercăm acum să finalizăm lucrările.

Pe fond de mediu, continuă dna primar, avem în plan 4 km de canalizare și o stație de epurare – proiect tehnic la care sunt cuprinse mai multe localități din Ilfov, printre care: Balotești, Moara Vlăsiei, Dascălu etc.

Măsura 322 pe P.N.D.I. (Programul Național de Dezvoltare Infrastructură) așteaptă și el să fie finalizat. Cu această ocazie, ne dorim să facem în comună și trotuare.

Deși avem două grădinițe noi cu program normal, una la Gagu, unde sunt înscriși 28 de copii și una la Dascălu, după câteva sondaje de opinie, am aflat că familiile din comună sunt încântate de ideea unei grădinițe cu program prelungit. Oricum era în plan, dar acum ne-am convins că este necesară o astfel de grădiniță. Școala cu clasele I – VIII acoperă toate nevoile comunei, astfel că toți cei 236 de copii învață aici.

Avem și un sediu nou pentru primărie, unul chiar cochet, care ne era necesar deoarece sediul de acum a depășit bine veacul, dar nu ne grăbim să ne mutăm. E mul-tă cheltuială și avem încă destule de făcut pentru comună. De mutat, putem să ne mutăm și la anul, conchide hâtru dna Mănăilă.