Glina: spectacol caritabil al elevilor Școlii gimnaziale nr. 1

Fondurile adunate au mers către copiii bolnavi, internați la Spitalul Fundeni, în Secția de Oncologie pediatrică

Pe 21 decembrie, de la ora 16.00, la Centrul Cultural Glina avut loc, cu sprijinul Primăriei Glina, spectacolul caritabil oferit de elevii Școlii gimnaziale nr. 1 din localitate, intitulat ”Din suflet, cu suflet, pentru suflet!”, banii donați de către participanți fiind folosiți la cumpărarea de cadouri pentru copiii internați la Spitalul Fundeni, Secția de Oncologie pediatrică.

Articol apărut în nr. 434 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Pe tot parcursul spectacolului, directoarea școlii, Ionela Băjenaru, profesorii coordonatori ai elevilor și reprezentanții administrației locale Glina s-au aflat alături de copii, pentru ca evenimentul să se desfășoare fără cusur. Și așa a fost până la final!

”Cu toții am contribuit și am pus mult suflet și, de aceea, sperăm ca emoțiile, truda, veselia și mai ales povestea din această serbare să vă atingă și pe dumneavoastră măcar pe jumătate din cât ne-au atins pe noi”, au anunțat  micii prezentatori, în deschiderea spectacolului, invitând în scenă Corul Angeli. Apoi, o scurtă poveste despre magia Crăciunului – cea mai frumoasă perioadă din an – așa cum o înțeleg cei mici, dar și cei mari, care devin nostalgici, devin din nou copii care abia așteaptă să împodobească bradul, să ofere și să primească daruri, să decoreze, să reîntâlnească oameni dragi, să se bucure! După aceasta, pe scenă au urcat micuții dansatori din satul Cățelu, trupa ”Snow flakes”, după care s-a pregătit pentru public o scurtă scenetă de Crăciun – ”Îngerii și copiii”. În Centrul Cultural au răsunat colinde și s-au recitat poezii cu tematica Nașterii Domnului, iar sceneta ”Familia de Crăciun” i-a amuzat foarte tare pe părinții și bunicii micilor actori amatori, elevi ai Școlii nr. 1 din Glina. Seara a continuat cu poezii, dansuri, cântece, scurte momente de teatru – dintre care unul integral în limba engleză – ”What do you do when the elves have the flu?”. La final, toți co­piii au primit daruri, iar în urna pentru donații, amplasată la intrarea în Centrul Cultural Glina, s-au strâns 2.500 de lei. În ziua de Crăciun, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Glina, generozitatea s-a simțit, din nou, și pentru aceeași cauză s-au mai adunat încă 1.500 de lei.