În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Ilfov, desfășurată săptămâna trecută la sediul instituției, consilierii județeni au aprobat proiectele de hotărâri privind desemnarea reprezentanților Consiliului în comisiile de concurs, respectiv în cele de soluționare a contestațiilor pentru ocuparea funcțiilor de director medical, respectiv director financiar contabil din cadrul Comitetului Director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov.
Articol apărut în nr. 388 al Jurnalului de Ilfov, ediția print
Astfel, prin vot secret, au fost desemnați Adriana Stoica și Daniel Zamfir, respectiv Lia Lungan și Andrei Scutelnicu. În contextul discuțiilor legate de recentele dezvăluiri din media privind unele probleme constatate în activitatea managerială a Patriciei Ene, directorul unității medicale, Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că aceasta și-a depus demisia, care i-a fost acceptată. Totodată, Petrache a menționat că a cerut DSP Ilfov verificarea posibilitățiide a organiza 10 sau 11 secții pentru bolnavi, alocarea unor spații mai restrânse secretariatelor, pentru că, ”spitalul este al pacienților, iar noi (n.r. – CJ Ilfov) avem interesul ca acolo să se desfășoare act medical în cele mai bune condiții. Spre exemplu, fosta guvernare – Tudose – ne-a aprobat, la sfârșitul anului trecut, alocarea unui aparat CT, acum, în spital funcționând unul în regim privat, care va dispărea”.
Consultanța CJ Ilfov, îndrumare și celeritate în rezolvarea petițiilor!
În continuare, consilierii județeni au fost informați cu privire la activitatea de soluționare a petițiilor pe semestrul II, anul 2017. Potrivit Raportului întocmit pentru perioada menționată, la sediul CJ Ilfov s-au înregistrat 40 de petiții – 35 înaintate de către persoane fizice și 5 adresate prin intermediul altor instituții. După problematica abordată, petițiile s-au grupat în solicitări de ajutoare financiare și sociale din partea autorităților locale, solicitări formulate în baza Legii fondului funciar (cereri de punere în posesie și eliberarea de titluri de proprietate), probleme de ordin social, solicitări de fonduri pentru programele de utilități, eliberare de documente din arhivele instituției etc. La capitolul ”Concluzii și propuneri”, raportul menționează că s-a menținut ponderea modului de adresabilitate directă, instituțiile de la care s-au trimis petiții fiind în principal: Guvernul României, ministerele Muncii și Sănătății, Administrația Prezidențială, Instituția Prefectului Ilfov, IGPR sau CNAIR. ”Au fost respectate normele legale în domeniu, atât în ceea ce privește primirea, înregistrarea și urmărirea rezolvării petițiilor, cât și încadrarea în termenle prevăzute de lege și expedierea răspunsurilor către petiționari. Nu au fost cazuri de primire a petițiilor, direct de la cetățeni, fără să fie înregistrate și repartizate, conform circuitului oficial al documentelor, respectându-se întocmai procedurile aprobate potrivit standardelor prevăzute de Codul controlului intern managerial al entității, nefiind constatate abateri disciplinare de la prevedile legale privind activitatea de soluționare a petițiilor. Toți cetățenii care și-au exprimat dreptul de petiționare, în condițiile legii, fără a fi restricționați în vreun fel, au beneficiat din partea CJ Ilfov de consultanță, îndrumare și celeritate în rezolvarea problemelor semnalate”.