Ziua Comunei Petrăchioaia, ajunsă la cea de-a opta ediție, a fost organizată și anul acesta conform tradiției, în ultima duminică a lunii iunie, de Primăria Petrăchioaia și Consiliul Local, sub atenta îndrumare a impresarului Silviu Lăpădat. A fost așadar superpetrecere la Petrăchioaia, Zâna Vreme s-a îmbunat spre seară și a mai micșorat gradele din termometre, iar toată lumea s-a simțit minunat.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 458, ediția print 

Localitatea Petrăchioaia este ocrotită de Sf. Petru și Pavel, prăznuiți pe 29 iunie, acesta fiind motivul pentru care, în fiecare an, în ultima duminică din iunie, aici se face mare petrecere,  iar nouă ne place să spunem, de ceva vreme, că asistăm la un adevărat festival al comunei. Festivalul, tot conform obiceiului locului, pentru ocrotirea întregii așezări formate din satele Petrăchioaia, Măineasca, Surlari şi Vânători, este deschis de fiecare dată cu o slujbă de mulțumire, săvârșită de preoții comunei, care ­le-au urat spectatorilor o zi binecuvântată, ani mulți binecuvântați, în pace.

Distracție binecuvântată!

Acestea fiind spuse, duminică după amiază preoții au  oficiat slujba de rugăciune către Dumnezeu și pentru popor și, în final, au adresat cuvântul de binecuvântare și belșug, spor, prosperitate, mulțumind totodată domnului primar Mihai Dobre și întregului Consiliului Local pentru susținere,  ajutor și implicare.

Odată ce startul oficial al petrecerii a fost dat, pe scenă au urcat talentații copii ai Ansamblului Drăgăicuțele, din Berca, Buzău, având drept profesor coordonator pe Florentina Popescu. Spectatorii au cântat și au dansat apoi cu multă bucurie pe ritmurile oferite de Dan Ciotoi și Formația Generic.

Spectacolul ce a ținut, conform tradiției locului, până târziu în noapte, s-a încheiat cu un frumos foc de artificii. Evenimentul a fost prezentat de Silviu Lăpădat, ajutat de sexy  asistenta Rocsana Marcu, care a ținut și un show incendiar alături de Lorena.  Locuitorii din Petrăchioaia au primit așadar din nou în dar o petrecere pe cinste cu foarte multe surprize plăcute, cu artiști renumiți și îndrăgiți.

Primarul a anunțat introducerea liniei STB Voluntari – Petrăchioaia

Edil cunoscut pentru faptul că nu îi place să vorbească mult, cât mai mult să treacă la fapte, primarul Mihai Dobre a ținut totuși să adreseze cetățenilor câteva cuvinte, la început de petrecere. Astfel, domnia sa a făcut precizări cu privire la introducerea  transportului STB Voluntari – Petrăchioaia. ”Am discutat cu directorul general al  Societății de Transport Voluntari și mi-a spus că sigur, între 15 și 20 iulie, va fi introdus transportul în comuna Petrăchioaia. Patru mașini vor pleca de la Măineasca, patru mașini vor pleca de la Vânători. Trebuie să îi mulțumim președintelui CJ Ilfov Marian Petrache pentru că ne-a alocat o sumă consistentă pentru asfaltarea a 15 străzi. Lucrările vor începe după 15 iulie”, a spus primarul, încheind cu rugamintea adresată cetățenilor săi ”să păstrăm ce am construit până acum și să nu mai distrugem!”.

Spectacol de excepție

”Bine ați revenit, aici, la ziua comunei. Deja, de la an la an, această zi prinde și mai mult contur. Deja am ajuns, cum spune și domnul primar, la a opta ediție”, le-a spus și Silviu Lăpădat locuitorilor veniți la marea lor sărbătoare.

Maestrul Nicolae Botgros, ”un mare om, mare caracter”, cum l-a descris Silviu Lăpădat, a urcat pe scena din Petrăchioaia cu un spectacol de excepție, alături de orchestra națională ”Lăutarii”, din Chișinău, formație de renume care i-a purtat pe spectatori prin toate zonele muzicale ale țării. ”Venirea noastră aici la dumneavoastră nu este întâmplătoare. Asta este dragostea  dumneavoastră  față de muzică și dragostea noastră față de dumneavoastră. Ne bucurăm că sun­teți în număr foarte mare, să ne bucurăm astăzi inimile cu muzica populară, să fim bucuroși că putem cânta. Avem cea mai  frumoasă muzică din lume”, a spus artistul, apoi a invitat să cânte alături de el soliștii orchestrei sale precum Mariana Dobzeu, Lilia Roșca, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacot sau Nicușor Iordan.

Nu în ultimul rând, o prezență tonică, mult admirată de publicul din Petrăchioaia, dar nu numai, artista Georgiana Lăpădat a urcat pe scenă, înainte de recitalul său propiru-zis, pentru a cânta, în premieră, live, alături de maestrul Botgros. Un moment emoționant, care a făcut să răsune în Petrăchioaia acordurile îndrăgitei piese ”Constantine, Constantine”.

Puțin mai târziu, Georgiana Lăpădat a urcat pe scenă pentru a cânta în premieră la Petrăchioaia și o nouă piesă: ”Câte riduri am pe față, toate au poveste de viață”. Mai apoi, conform bunului său obicei, artista a coborât în mijlocul publicului și a mobilizat pe toată lumea la hore.

De la muzică populară, s-a schimbat registrul spre zona modernă, dance cu Rocsana Marcu și Lorena, iar apoi cu Anda Adam. Liviu Puștiu a încheiat seara în ritmuri  de manele, ce au antrenat la dans pe toată lumea, indiferent de vârstă sau preferintele muzicale.

Ca de fiecare dată, invitații au avut la dispo­ziție terase cu bunătăți, grătarele sfârâiau, udate din belșug cu  sucuri și bere. Copiii s-au înghesuit în miniparcul de distracții, iar în pauza de joacă nu mai conteneau să își cumpere clătite, kürtos, gogoși și înghețată.

Alături de edil, la petrecere au venit și consilieri locali și județeni, oficiali ai comunei, și l-am putut vedea în mijlocul oamenilor, alături de primar, și pe președintele consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. Primarul Mihai Dobre a stat și el în mijlocul cetățenilor săi pe tot parcursul petrecerii, ba chiar a mai îndeplinit cu umor și rolul de MC.