Dr. Nicolae Calomfirescu
Preşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România
www.amsr.ro

“Am o problemă mai delicată. Sunt că­sătorit de aproape 12 ani, am  doi copii și simt că soţia mea nu mă mai atrage din punct de vedere sexual. Nu cred că e vorba despre impotenţă, doar am 37 de ani. Eu am venit și cu ideea jocurilor erotice, dar soţia mea refuză, la fel și metodele de con­­­­­tracepţie. Sin­cer să fiu, nu-mi mai doresc încă un copil, iar gândul că poate să rămână însărcinată e un stres. Ce să fac ca să reaprind focul iubirii în dormitor? Am încercat și cu produse natu­riste pentru potenţă, și nimic. Erecţie ­pr­­­­­­lungită, fără fina­lizare!”
Marin Costache – Sintești

Răspuns
Nu se pune pro­blema de impotenţă. Chiar dumneavoastră spu­neţi că aveţi erecţie, dar staţi mai greu la capitolul finalizare. E o problemă normală, dacă luaţi în calcul şi că v-aţi administrat, acum depinde şi pe ce perioadă de timp, bag seamă fă­ră consultul ­unui me­dic de specialitate produ­se medicamentoa­se, fie ele şi naturiste. Nu trebuia să luaţi nimic până nu beneficiaţi de un control de specialitate, atât dumneavoastră, cât şi soția.
Este normal ca odată cu trecerea vre­­mii partenerul sau par­tenera de viaţă să nu mai prezinte interes se­xual la aceeaşi intensitate. Dar aici este vorba şi de cât de mult vă doriţi să luaţi parte la un act sexual satisfăcător pentru ambele părţi. Fie­care are nevoile lui, iar într-un cuplu trebuie să vi le satisfaceţi reciproc. La dumneavoastră poate să fie vorba şi despre un blocaj mintal provocat de  lipsa dorinţei de a mai avea încă un copil. Dacă soţia nu foloseşte metode contraceptive, e bine să solicite sprijinul ginecologului ei.