Gheorghe Ialomițianu acuză

Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu afirmă că declarațiile lui Liviu Dragnea și Victor Ponta cu privire la economie sunt iresponsabile și induc stări de nesiguranță, incertitudine și panică asupra mediului de afaceri și în rândul populației. El demontează, cu cifre și date, afirmațiile acestora.

 

„Liderii PSD, pentru câteva sute de voturi, fac declarații iresponsabile. De la începutul campaniei electorale, Victor Ponta și Liviu Dragnea fac declarații mincinoase susținând că economia românească se îndreaptă spre dezastru, iar încasările bugetare sunt foarte reduse. Mai mult decât atât, cei doi lideri ai PSD susțin că România, în 2017, se va întoarce la situația economică și financiară din 2009-2010, când România a fost în plină criză financiară. Ar fi păcat ca în anul 2017 românii să sufere tot atât de mult ca și în 2009 și 2010 având la bază niște declarații iresponsabile ale lui Victor Ponta și Liviu Dragnea. Ceea ce declară cei doi este fals”, a declarat Ialomițianu, într‑o conferință de presă.

 

Social-democrații, acuzați de minciună

Deputatul PNL mai afirmă și că nu este adevărat nici faptul că social-democrații au lăsat bani în bugetul pe 2016 pentru aplicarea legii salarizării unitare a bugetarilor. „Este grav că un fost prim-ministru al României și președintele unui partid important de pe scena politică românească transmit mesaje iresponsabile despre situația economică și financiară a României. Aceste declarații mincinoase induc stări de nesiguranță, incertitudine și panică asupra mediului de afaceri și în rândul populației”, a adăugat Ialomițianu. El sugerează că acest mesaj induce ideea că „furtul și corupția nu sunt fapte foarte grave, ci sunt o virtute”.

 

Date care contrazic afirmațiile celor doi lideri

 

Ialomițianu a precizat că, potrivit site-ului Ministerului de Finanțe – încasările ANAF pe primele patru luni ale anului sunt la nivelul celor din 2015, existând încasări suplimentare la impozitul pe profit, la impozit pe venit și contribuțiile sociale. El a adăugat că la TVA încasările sunt mai mici, deoarece TVA la alimente este în prezent de 9%, în timp ce anul trecut era de 16%. El a subliniat că bugetul fost construit pe baza estimărilor făcute de Guvernul Victor Ponta. Deputatul PNL l-a criticat și pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susținând că acesta a vândut mașini străine și nu a creat locuri de muncă.