Virgil Sorin Mătea este angajat al ISU București – Ilfov și este căsătorit cu Mihaela Luminița, în vârstă de 39 ani. Au împreună 2 copii gemeni – o fată și un băiat, de 8 ani.

Liniștea familiei a fost dată peste cap la începutul acestui an, atunci când, pe 18 ianuarie, Mihaela Luminița a fost diagnosticată cu LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ. Au urmat 4 tratamente cu citostatice, după care boala a intrat în remisie totală. Din păcate, în luna iulie, la controlul periodic s-a constatat că boala a recidivat. În acest moment tânăra femeie este internată la Institutul Clinic Fundeni – Centrul de boli hematologice și transplant medular – Secția a II-a – Leucemii acute.
Urmează un tratament cu citostatice, iar în viitorul apropiat singura șansă de supraviețuire o reprezintă transplantul de măduva osoasă, pentru care, de la începutul lunii august 2019 au început pregătirile medicale. Au fost efectuate deja teste HLA pentru căutarea de donator compatibil de măduvă osoasă în bazele de date națională și internațională, din păcate rudele Mihaelei nefiind compatibile. Evident, este și va fi nevoie de bani, iar cei care doresc să ajute o pot face donând oricât de puțin se poate în conturi deschise pe numele soțului Mihaelei, Virgil Sorin Mătea: IBAN: RO21BRDE441SV73771604410 în lei, B.R.D. – G.S.G și IBAN: RO52BRDE426SV35131304260 în euro, B.R.D. – G.S.G, SWIFT: BRDEROBU.

Doar împreună și cu ajutorului lui Dumnezeu se poate înfăptui o minune, iar Mihaela se poate întoarce sănătoasă acasă, lângă cei doi copii minori care au atât de multă nevoie de ea!