Consiliul Județean Ilfov (CJI) a participat, în premieră, la cel mai mare târg de imobiliare și investiții din Europa, cu două proiecte: Măgurele Science Park și Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei.Unicat în prezentarea la târg, sub formaunei holograme, pe lângă macheta clasică, Măgurele Science Park a fost principala atracție a vizitatorilor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 472

Expo Real München a avut peste 45 de mii de vizitatori în 2018, iar la ediția din acest an s-a încheiat cu date-record: 2.190 de expozanți din 45 de țări, peste 46.000 de vizitatori din 76 de țări și o sală suplimentară pentru expoziție. ”În 2019, Expo Real a fost mai mare și mai «internațional» decât oricând”, a spus Klaus Dittrich, CEO Messe München. Echipa CJI a avut în perioada târgului mai multe întâlniri cu oficialitățile locale. Vicepreședintele CJ Ilfov, Petre Popeangă, și administratorul județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu, au avut discuții cu reprezentanții ministerelor Transporturilor, Construcțiilor și Dezvoltării din landul Bavaria. Delegația din România a discutat un parteneriat pentru un schimb de experiență constant în ceea ce privește mobilitatea, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei, dar și Parcul Științific de la Măgurele. Întâlniri au avut loc și la Consulatului General al României la München, la care au participat directorul Direcției de Management Proiecte de Dezvoltare, Remus Trandafir, și mai mulți consilieri județeni.

Istoric Expo Real München, cel mai mare târg de profil din Europa

De la înființare, în 1998, Expo Real München a devenit primul salon de imobiliare și investiții din Europa. Pentru că succesul din 2018 a fost mare, la ediția 2019 a fost adăugat al șaptelea pavilion, pentru a face față cererii de spațiu și de noi expozanți. Astfel, pavilionul A3 – NOVA3 a găzduit inovația și forumuri ale inovației imobiliare, incluzând Tech Alley și Startup Contest.
Expo Real există și ca aplicație pe telefoane mobile, iar pentru ediția 2019 au fost programate 10 forumuri în toate cele 7 pavilioane. În total, aproape 600 de evenimente și peste 1.100 speakeri. Orașele Nürnberg, Berlin sau Frankfurt au avut propriile standuri, iar ca țări, pe lângă Germania, au expus Elveția, Ungaria, Bulgaria.
Tema centrală a fost, evident, cea a investițiilor, motiv pentru care CJI a decis să fie prezent aici, în căutare de investitori pentru cele două mari proiecte importante ale Consiliului – Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei și Măgurele Science Park.
Expo Real este cel mai mare târg de investiții din UE. Vizitatorii sunt investitori, oameni de
afaceri direct interesați în proiectele expuse la standuri. Intrarea la Expo Real München costă 600 de euro, sumă căreia i se adaugă cheltuielile cu deplasarea și cazarea.