Care USL? Ce-i aia USL? USL înseamnă PNL+PSD. La Buftea există PSD+PPDD contra PNL. LA BUFTEA EXISTĂ O DRAGOSTE ACERBĂ PENTRU CIOLAN.
O cursă nebună pentru putere, pusă la cale de nişte candidaţi tomnatici cu aere de cunoscători şi fiţe de gânditori tineri aidoma celor trei muşchetari din romanul „Dupa 20 de ani”.
Despre Radu Titus Marinescu,  nu mai trebuie să scriem mare lucru, decât că acest om este deopotrivă cvasinecunoscut şi insignifiant din punct de vedere politic. „Cine-i Charlie Chaplin ăsta de pe banner-ul roşu?”
Sub comanda sa actuală se află Sorin Minea, un om adus în sânul PSD din raţiuni imagistice, pe considerentul că „dacă nici pe ăsta nu-l ştie lumea, chiar nu mai avem deloc imagine”. Eroare gravă, deoarece Minea este de departe unul dintre personajele cu o imagine deloc favorabilă, fiind cunoscut ca un hrăpăreţ interesat doar de buzunarul propriu, completat de o zgârcenie proverbială.  Plecat de la PD-L unde n avea nicio şansă, Minea s-a alăturat echipei „Câinilor Roşii” sperând la un mai facil acces la ciolan, că doar la asta are expertiză: ciolane tocate mărunt şi zgârciuri amestecate în salamuri.
Dan Costea, cel care a fost timp de patru ani portavocea echipei de consilieri locali PSD, este şi va rămâne acelaşi tip cu alura de propagandist stahanovist despre care am mai scris. Dan Costea mai vrea patru ani la conducerea destinului banilor publici pentru a-şi putea vota în continuare singur proiectele, pentru a se asigura că  va avea ce să lucreze şi va ieşi cu un beneficiu consistent.  Oponent al candidatului PNL  Gheor­ghe Pistol, Dan Costea admite cu jumătate de gură că logic ar fi fost ca PSD să meargă mână-n mână cu PNL la aceste alegeri locale, însă când Stoica promite astăzi orice, că doar e din avutul public, este greu să mai judeci cu altceva decât cu stomacul.
Richard Gioarsă, care timp de patru ani a stat în umbră şi a dirijat pe cât a putut şi pe cât i-au permis banii pe care i-a pompat în organizaţia locală PSD a emis, anul acesta, nota de plată. La  la câte seri şi nopţi a pierdut urzind strategii politice şi variante electorale, a venit timpul pentru răsplată.   Să stai pe dreapta şi să priveşti înghiţind în gol, în timp ce alţii se înfruptă, este cea mai mare durere, cel mai mare chin. Dacă vreţi să-i adresaţi o întrebare încuietoare, cea mai potrivită ar fi aceasta: „Ce a făcut PSD Buftea pentru bufteni în cei patru ani cât au participat la guvernarea oraşului Buftea?”.
Dumitru Niculae, acest etern Gică Contra al PSD Buftea, pasionat de istorie şi bun matematician, este completarea aşa-zis logică, care revine pe listele de consilieri PSD. Fire de artist, Dumitru Niculae numără atent florile din oraş, care de când cu SC General Serv SA, societatea căreia tot ei, consilierii PSD, i-au votat înfiinţarea, s au înmulţit. Este şi acesta un mod de a face politică: votezi din poziţia de consilier local  prostiile lui Stoica, le contrasemnezi din funcţia de viceprimar a lui Radu Titus Marinescu şi apoi, consilier fiind, le arăţi cu degetul ca fiind nerealizări şi cheltuire nejustificată a banului public. O semăna cu ipocrizia?
Concluzionând, aleşii PSD nu sunt decât o “gaşcă de tinerei”, a căror vârstă adunată, doar a acestor primi cinci de pe listă, egalează vârsta Europei. Echipa PSD ga-rantează un oraş Buftea la fel de modern ca o comună din judeţul Ia­lomiţa, guvernată pe principiul “dacă nu ­curge, pică”, însoţită de dorinţa de a şterge cu buretele co-participarea la conducerea defectuoasă a acestui oraş timp de patru ani, sfidând toto­dată o alianţă de care au nevoie ca de aer, un USL care din cauza acestor oa-meni din PSD,  mânaţi de interese proprii, mici şi meschine, nu va exista.
Cine-i de acuzat? Fomistul candid sau omul cu şcoală, care-şi vinde conştiinţa pentru sinecuri, funcţii, stipendii, imobile?