Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri legate de sărbătoarea Crăciunului este colindatul. În seara zilei de luni, 19 decembrie, patru grupuri de colindători l-au colindat pentru prima dată în acest an, pe Patriarhul României. Printre colindători s-au numărat și elevele Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfânta Filofteia” al Mănăstirii Pasărea, din comuna Brănești. 

 

Primii colindători au fost 40 de copilași de la Grădinița ”Buna Vestire” a Patriarhiei Române. Printre vestitori s-au numărat și membrii Corului Parohiei Săliștea de Sus – Centru, din județul Maramureș dar și elevele Corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfânta Filofteia” al Mănăstirii Pasărea, din județul Ilfov. Seara colindelor de la Patriarhia Română a fost încheiată de Corul ”Voci pentru viață” al Asociației ”Studenți pentru viață”, din București.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Sfinților Români unde, la final, pe lângă mulțumirile și urările de bine, ”îngerașii” vestitori au primit și daruri alese din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

Foto: Basilica.ro